Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 06/27/2020 in all areas

  1. I helgen ble det en liten tur til Trones, nord i Trøndelag. Varmt med over 30 grader, men et flott sted. Etter oppgradering av software på bilen har forbruket på langkjøring gått ned fra 1.05 til 0.95 pr mil.
    3 points
  2. Sol & badhelg på Bjärehalvön Ytterligare en för semesterhelg med lite köra och mycket mysa. Körde upp på fredagseftermiddagen till kompisarnas husvagn vid Segelstorpsstrand, planen är bad, god mat och lite cykelturer. Passade även på att möta upp en däckköpare som ville ha mina 35”:or. Han körde ner från Mora men sparade åtminstone en 20mil. Lagom temperatur när man är på väg till stranden. Inte ofta vi använder undertältet men det är perfekt för att få ett lite ”privat” ställe. Bättre strandväder än vad det var denna helgen får nog inte att få. En öl till kvällen sitter ju aldrig fel. Solnedgången var helt fantastiskt. Lördagen inleddes med en cykeltur innan frukost. Sen blev det åter stranden några timmar. Efter lunch blev blev det en tur med Johannes Jeep, utan dörrar och med nedfällt tak blir det verkligen sommarfeeling. Målet för turen var en ravin eller rättare sagt två raviner som skar ner i Hallandsåsen vid Axeltorp. Ett riktigt spännande område som var lite svalare än stranden är termometern visade 32 grader. Bäcken längst ner i ravinen låg säkert 30m ner ifrån kanterna. Riktigt dramatiskt landskap. Här kom bäcken ner ifrån ravinkanten rinnande i en fåra på ovansidan av ett stort stenblock. Så här såg det ut uppifrån. Vi passerade även en av de många kvarnarna längs bäcken. En gammal flaggstång i metal stod alldeles intill. Ett väldigt fint område uppe på åsen. Väl värt ett besök. Även söndagen bjöd på en cykeltur. Denna gång upp över Hallandsåsen via den gamla järnvägssträckningen. Alldeles intill Båstad station körde vi förbi den här ”jordkällaren”, lite märklig placering direkt intill spåret! Lite senare passerade vi in i Halland. Utsikten ut över Båstad och Skälderviken gick inta av för hackor. Totalt blev det nästan 4mil med 383 höjdmeter. När vi väl var tillbaka var planen mer bad och sol men då kom regnet!!! Det fortsatte sedan regna resten av eftermiddagen så det blev till att packa ihop tält och markis blött. Tomt boggiesläp bakom hög bil medför att framhjulen inte slits så mycket. Sista biten hem klarnade det upp och vi kunde lasta ur Jeepen i torreväder.
    3 points
  3. Förstår. Du borde iofs kunna få tag på en uppsättning 16” eller 17” (beroende på vad som går över bromsarna) till den för kaffepengar. Det viktigaste är att du utrustar bilen för dina behov och ändamål. Keep up the good work !
    3 points
  4. Extraljusen monterad. Bara elen kvar att koppla in. Fick 3st 9" av min kära sambo (Swedstuff 90w) 😋
    3 points
  5. Vi er i gang å skal bygge nytt lasteplan. I første omgang blir det bare å lage ny plattform for å laste på camperen. Men all den plassen i mellom alle bjelkene må jo kunne utnyttes på et vis. Så vi må finne ut litt vekt for om jeg kan bygge meg noen skuffer og vanntank
    2 points
  6. Hmm Ja det är ju sant 🤔 har ju några volvo fälgar från min v70-99 som jag sålde någonstans 🤗 Nu får det bli dragkroks montering i den hemska värmen😋 Hade bäst!
    1 point
  7. Idag fick jag äntligen min fråntbåge. Snabbt och enkelt monterad. Ikväll blir det att montera 9"arna och lite mer svetsning på lastkorgen/takkorgen. I mina ögon ser korgen lite konstig ut när vi la upp den på taket men får se efter lite lackning och packning hur det ser ut 🤗. Tycker inte sambon om korgen så har jag lovat att skrota den 😅 Höjningssatsen har jag fått lämna in på en mekanisk verkstad då CC måttet på distansen till gasdämparen inte stämde med hålen i karossen. 🤬 (leverantören : men det är det dom längre bultarna är till för....) 🤨
    1 point
  8. Ny lang dag i garasjen. Var ikke helt fornøyd med kablingen på batteriet vi satt inn i går, så oppdaterte jordingskabelen idag. Koblet også ferdig med skillerele og ordnet så strømuttak i bagasjen går på forbruksbatteriet. Og la opp strøm til et dobbelt USB-uttak bak. Steinar jobbet videre på innredning, ser klart hvor han har hentet inspirasjon, men han velger også litt egne løsninger. Som den lure luken ned i reservehjulsbrønnen. Bra lagringsplass der på Pajeroen. Fikk også montert firkant-festet mitt bak. Gjenstår bare å kjøpe krok og gul-dings nå.
    1 point
  9. Helgtur 12-14/6, dag tre. Morgonbild från sovrummet. Vi vaknade och gick upp ganska sent. Grannarna hade ju varit uppe och ränt halva natten. Oklart om det gällde toabesök eller kylskåpsrensning. Men hur som, det är en trevlig syn att ha dem på plats bredvid oss igen. Frukost i solen. Utanför vår camp dök det upp några fiskare I båtar under förmiddagen. Jag kunde ju inte vara sämre så det var bara till att greppa spöt och strax satt det en liten, med betoning på liten, abborre på kroken. Gott att kombinera fiske och bad. Nästa napp som kom upp var en ...... mussla, kanske fiskade jag lite för nära bottnen! Hannas solstol utan Hanna. Framåt eftermiddagen bar det sen hemåt efter en perfekt sommartur. Sol, glass, bad, öl, god mat, trevligt sällskap, fiske, motion, kultur, myggbett och rödbrända kroppar vad mer kan man begära!!
    1 point
  10. Well, vi tycker alla olika. Visst att Ronny fick jobba lite för att få av den, men poängen är att visa vad som händer när/om den går av. Säkerhet går först för mig, dragkrokar är inte avsedda för att ryckas upp med, utan att dra lagom stor last. Jag gör nog inte alla rätt alltid när det gäller säkerhet och bilkörning, men jag råder inte andra till saker jag inte vet är 100% säkert, det var min poäng.
    1 point
×
×
  • Create New...