Jump to content

Jonas Kontio

Basic Member
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    8

Jonas Kontio last won the day on January 25

Jonas Kontio had the most liked content!

Personal Information

  • Ort
    ROSVIK
  • Land
    Sverige

Overlanding information

  • Fordon
    Nissan
  • Kommunikation
    Ingen com-radio
  • Övernattning
    I bilen
    Taktält

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Jonas Kontio's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • Collaborator
  • One Month Later
  • Week One Done
  • Dedicated
  • Reacting Well

Recent Badges

48

Reputation

  1. Appropå att köra med lågt däcktryck utan beadlock. Så kan jag säga att jag kör ganska ofta med 0,3bar utan att ha krängt av däcken någonsin. Inte ens på navaran som väger lite över 2 ton. Vet man bara att det kan hända så kör man ju där efter. Man kan även dra ett par varav med lite tjockare tejp. Typ gorillatape, runt hela fälgen. Där den yttre kanten av däcket sitter mot fälgen (beaden) . Och skulle det mot förmodan hända så är det ju ingen katastrof om man har med sig grejer för att pumpa. Eller något som brinner snabbt.
  2. Ja jag jobbar med snöröjningen så jag har alltid en snöräv på flaket :P. Du hör helt perfekt. Den går som en påse med nötter.
  3. Delar denna här också. en liten video från när jag och sambon var ute och försökte köra över ett hygge men drivorna var för hårda. Varning för cringeig engelska 😂
  4. Tack!, ja vinchen är välanvänd. Räddat mig många gånger. Den jag har är en 13500lbs så på en s10 är det mer än nog!. Trådlös fjärr har den också vilket är jäkligt fint att ha. På tal om att köra i snön. Det är förvånande lätt att köra efter skoterleder med 0.3bar i däcken. kommer filmbevis på det så småningom 😂
  5. Här kommer några bilder på ”nya” blazern. Har än så länge flyttat över vinchen och stötfångaren från min gamla s10, samt 31” däcken. Har även monterat ett till batteri i kofferten, med omvandlare för att kunna driva en liten 220volts kompressor. Planen framöver är att höja den, samt bygga bakstötfångare med däckgrind.
  6. Bytte namn på tråden då jag har flera bilar som går att hittpå äventyr med. Har eventuellt fått tag på en blazer så det kanske blir lite ”bygge” framöver.
  7. Hur pass kapabla är en Kia?. Har den lågväxel?. Sett några kior med mt och at däck i lite större dimension. Ser ganska fränt ut. går rosten att få ordning på?
  8. Hej igen! att snöhjula är ju väldigt roligt, speciellt när det man gör det i är väldigt kapabel. navaran tar sig fram obehindrat i 30-40cm snö. Även där snön är helt orörd. Men! Jag är ruggigt sugen på att bygga en ny och dedikerad skogs/äventyrsbil, tänker mig en blazer från typ 1998-2002. Om det är någon här som har en sån och vill sälja, så säg till! 😊
  9. Jo jag räknar med att få skruva bort den nästa år. Men det spelar ingen roll. Det som var byggt innan var mer permanent med vägg för dörren och med vatten och avlopp ner i en dunk.
  10. Jahaja. Tältet är bortplockat för vintern på navaran. Men jag har ju en buss också. Fick nerslag på besiktningen för att vi hade ”byggt” i skåpet. så jag tog bort det som dem klagade på. Och ersatte med en bilinredning som jag modifierat med en bänkskiva. tänkt att jag ska åka på en tur med sprintern under höstlovet.
  11. Vad händer i Rättvik?. tänkte åka dit i helgen som var, men såg till min besvikelse att ccw avslutades i torsdags. Riktigt najsig pajero har du då! 😊
  12. Rullat på under dagen. Druckit kaffe och plockat bär. Försökt köra mellan Umeå och höga kusten utan att köra på e4an. Det är nästan en utmaning.
  13. Fredag kväll och vi kastade oss i bilen för att åka ut på nya äventyr. hitta en rejäl Sten. Vi campade några hundra meter från en full ställplats. På morgonen visade det sig att det var parkeringen till en nudiststrand. Inga nudister syntes till. Så vi rullade vidare.
  14. Hej. Ny här på forumet, är en kille från Norbotten som tillsammans med sambon åker runt kors och tvärs i både Sverige och Norge, med både bil och motorcykel. Kört många långresor på hoj genom åren. men har även ett intresse för offroad med bil och att vara på väg i största allmänhet. Vi har sedan tidigare en Mercedes sprinter och för några år sedan så byggde vi ett eget taktält som framförallt jag blev rätt missnöjd med. Så tidigare i somras åkte vi till stockholm och köpte ett thule tepui kukenam. Tältet var enligt förra ägaren använt en enda natt. byggde egna flakbågar som jag tyckte gjorde att tältet hamnade på perfekt höjd I Stockholm på väg norröver. . Första natten i tältet någonstans efter klarälven i norge. Vi körde lite omväg hem via norge. Dom sista 2 bilderna är från förra helgen då vi besökte motorveckan I Lycksele, och passade på att fricampa vid Umeälvens strand några hundra meter från Lyckselecentrum. Bilen är en 2017 med 2.3 diesel, diffspärr höjd 2 tum och 33tums BFg. Väl mött där ute!. Ps: vad kul att det finns ett overlandingforum! blev väldigt glad när jag hittade denna site.
×
×
  • Create New...