Carl Posted March 11, 2016 Share Posted March 11, 2016 Just nu säljer Biltema en högkvalitativ hopfällbar gasbrännare att skruva på engångstuber. Tillverkad i titan,väger bara 45 gram. Pris i Sv 299 kr. Perfekt ha vid vandring eller som reserv. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Andreas.E Posted March 11, 2016 Administrators Share Posted March 11, 2016 Just nu säljer Biltema en högkvalitativ hopfällbar gasbrännare att skruva på engångstuber. Tillverkad i titan,väger bara 45 gram. Pris i Sv 299 kr. Perfekt ha vid vandring eller som reserv.[/quote:1tdoouo0] Måste bli något sådant för mig. Biltemas med butangas fungerar som regel ok, men inte i vind eller kyla. Jag kunde gärna tänkt mig ett sådant Robert presenterade i en tidigare tråd (skall få in den tråden, så fort Robert loggar in) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 15, 2016 Share Posted March 15, 2016 Vel jeg har prøvd flere forskjellige ting. Men min trangia storm kjøkken med gass tilkobling har aldri sviktet meg. Men er det ekstremt kaldt så har gass liten effekt. Jeg var på tur i vinter med familien å skulle koke i 17 minus. Vi brukte spesialgass for 25 minus men selv den var ikke særlig effektiv i den temperaturen. Vi brukte laang tid på å koke vannet. Men så er det jo ikke så ofte at det er så kaldt da . Nå har jeg skaffet meg en brukt optimus 155 på finn.no den går på parafin å virker uansett temp, så lenge det ikke blåser for mye. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderators Wiberg Posted April 4, 2016 Moderators Share Posted April 4, 2016 (edited) Tänker jag fortsätter i denna tråden så slipper vi ha flera trådar om vad man kokar på. Antar att de flesta, precis som jag, använder sig av olika gaskök för det mesta. Jag har även en stekhäll - Muurikka - som jag gillar att brassa käk ( laga mat ) på. Leťs face it, för mig är halva turen det att laga god mat efter en lång dag i bilen eller till fots. Att stå och filosofiera, få till något riktigt gott och smutta på något annat gott - det är mental hygien det! Nu lurer jag på vad mer än gaskök, stekhäll & grill man " borde " ha med sig? Såg precis svenska kocken Tina laga mat i norska fjällen över öppen eld med en klassisk 3-fot och järngryta . Det såg inte så dumt ut alltså. Som gammal kock kanske matlagning ligger närmare hjärtat hos mig än hos the avarage Overlander och det med att laga mat till flera inte skrämmer mig så mycket. Att samlas runt ett mål mat är en viktig social del av turen menar jag. Så för att uppsummera ett i vanlig ordning lite virrigt inlägg - jag har lite otur när jag tänker ibland: - Vad är favoriten bland campingkök? - Every man for him self vad gäller middag eller är det ok med gemensam? Edited April 4, 2016 by Wiberg La till bilder Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Andreas.E Posted April 6, 2016 Administrators Share Posted April 6, 2016 On 4. april 2016 at 18.07, Wiberg sade: Som gammal kock kanske matlagning ligger närmare hjärtat hos mig än hos the avarage Overlander och det med att laga mat till flera inte skrämmer mig så mycket. Att samlas runt ett mål mat är en viktig social del av turen menar jag. Så för att uppsummera ett i vanlig ordning lite virrigt inlägg - jag har lite otur när jag tänker ibland: - Vad är favoriten bland campingkök? - Every man for him self vad gäller middag eller är det ok med gemensam? Bra med en kock i bland oss.... ?så får man inspiration! Jag har som regel våldsamma ambitioner när det gäller både val av mat och kock-konst FÖR jag reser iväg. När jag så är ute i skogen blir det nästan "körv" från Bullens... ? Inte någon favorit, men använder Biltemas butan kök. Men skall uppgradera till ordentlig primus med två brännare (Finn.no) Som regel brukar det bli "every man for him self", i alla fall på resor jag gör med större grupper. Men det går ju fint att samköra detta mellan personer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kjellolsen Posted April 6, 2016 Share Posted April 6, 2016 Har vel erfart at det er greit å handle og lage mat hver for seg, men prøve å spise samtidig, gjerne langbord. Noen liker det ene, og noen det andre, men av og til er det selvfølgelig hyggelig å planlegge og lage felles mat. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now