Premium Member Lars 9k Posted September 27, 2016 Premium Member Share Posted September 27, 2016 Nu har jag nosat lite på denna pryl i lite olika trådar. Jag har koll på att@Wiberg har en Muurikka men tänkte att det kanske är bättre att ta frågorna i en egen tråd. Ni som har en Murrikka, vilken storlek rekomenderar ni? Min tanke är att inte släpa på en större än vad jag tror mig behöva, såg någon på ca 30cm men 44 resp 54 verkar vanligare. Ångrar man sig direkt om man köper en liten för att det begränsar möjligheten att flytta runt till olika "värmezoner" på hällen? Eller är det tvärtom, släpa inte med dig större än du kommer att använda?! Ben, använder man ben om man köper med lösa ben, eller blir de bara liggande eller åker de kanske aldrig av? Gasoltillsats, har någon erfarenhet av dessa, ett skälvklart måste eller något man bara använder hemma eller inte ens där? Som sagt många frågor men då Muurikkan verkar vara ett suveränt matlaggningstillbehör efter vad jag kunnat läsa mig till av de användare som skrivit om dem så kan det väl vara värt en tråd 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderators Wiberg Posted September 27, 2016 Moderators Share Posted September 27, 2016 Benen följer med, ialla fall när jag köpte min. Bruket av ben bestäms lite av hur duktig du är på att bygga med stenar. Finns inga stenar är det fint med ben . Min personliga anbefallning är att inte köpa en som är för liten men det tror jag du ska ta med din kökschef - vad hon ser för sig av behov ( ni blir säkert eniga ). Gasol gör det enklare men charmen försvinner tycker jag. Om jag inte hinner/ orkar/ tillåts elda så kör jag på vanlig gasspis. Mina 2 cent, nu ska jag vara tyst om denna fantastiska produkt.... 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Premium Member Lars 9k Posted September 27, 2016 Author Premium Member Share Posted September 27, 2016 Tackar, då skall jag beställa med ben, verkade finnas med fasta ben, lösa ben resp utan ben, iallafall är det så jag tolkat vissa av beskrivningarna på nätet. Dock hoppar jag över gastillsatsen om ingen annan kommer med något bra inlägg för att köpa. Nu skall du ju inte sluta skriva om Muurikka utan tvärt om, komma med fler tips och trix samt andra anekdoter i ämnet! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albatross Posted October 12, 2016 Share Posted October 12, 2016 (edited) jag har en Muurikka Picknick med påse (http://www.outnorth.se/muurikka) ett Petromax våffeljärn (http://www.petromax.de/ http://www.nymansfiske.se/produkt-kategori/fritid-uteliv/utekok-gasol/ och ett petromax kokkärl och är rustad för det mesta Edited October 12, 2016 by Albatross 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Premium Member Lars 9k Posted October 12, 2016 Author Premium Member Share Posted October 12, 2016 Nu har vi brännt in Muurikkan inför helgens planerade Skånetur! Planen är att den skall invigas på riktigt då....! 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderators Wiberg Posted October 13, 2016 Moderators Share Posted October 13, 2016 Snyggt Lars! Var i Spanien förra veckan - de gubbarna har fattat vad en Muurikka kan användas till . Försöker hitta ett bra recept på Paella - nästa års specialare i det Snövitska köket. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Premium Member Lars 9k Posted October 21, 2016 Author Premium Member Share Posted October 21, 2016 (edited) Nu har vi testat att göra tunnbröd på muurikkan över griilen och det gick alldeles utmärkt, de blev kanon. Recept kommer på Overland Cooking. Lite fusk med Muurikkan ovanpå grillen men i brist på öppen eld!! Resultatet blev kanon!! Edited January 8, 2017 by Lars 9k 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderators Wiberg Posted October 21, 2016 Moderators Share Posted October 21, 2016 Härligt! Grill+Muurikka = helt kanon! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Premium Member Lars 9k Posted January 8, 2017 Author Premium Member Share Posted January 8, 2017 (edited) Idag var det tid att testa nytt brödrecept på vår Muurikkan! Recept kommer under "Overland Cooking". Denna gången fuskades det inte med grill. I brist på skogstur så byggde jag upp en eldstad av tegelstenar i trädgården. Som sagt så långt hemifrån kom vi inte denna gången, men god julstämning var det! Här har Muurikkan kommit på och får sig en uppvärmning och smörjning. Min tes är att man får inte roligare än man gör det! Alltså passade vi på att duka upp för en middag vid elden!! Här har brödkakorna kommit på och de smakade alldeles utmärkt, vilket i och för sig brukar gälla för det mesta som Hanna lagar till Edited January 8, 2017 by Lars 9k 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderators Wiberg Posted January 8, 2017 Moderators Share Posted January 8, 2017 Perfekt! Nystekt bröd är alltid en schlager. Glädjer oss till recept . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Premium Member Lars 9k Posted July 17, 2018 Author Premium Member Share Posted July 17, 2018 Inte många fler som skrivit här! Hur som, vi är så nöjda med vår 48cm Murrikka att vi nu köpt en på 78cm också. För de stora festerna! ? 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MFI9 Posted July 17, 2018 Share Posted July 17, 2018 1 minut sedan, Lars 9k sade: Inte många fler som skrivit här! Hur som, vi är så nöjda med vår 48cm Murrikka att vi nu köpt en på 78cm också. För de stora festerna! Ser vi fram emot.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
CampForCer Posted July 17, 2018 Share Posted July 17, 2018 Hahaha Ni uppgraderar och vi nedgraderar... Köpte ju först 78:an, för att returnera och ta 58:an. Kört flera ggr med denna och ör supernöjda. Har ben, förlängare till dess samt påse och gasolstativ. Insett att det är fett bra att köra den över både Weber 57:a och Weber OnGo/portabel. Nu ville vi minska ner pga utrymme i bilen så vi kompletterade i veckan med den mindre så nu har vi även en 48:a Fanns tunnbrödsreceptet? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Premium Member Lars 9k Posted July 17, 2018 Author Premium Member Share Posted July 17, 2018 2 minuter sedan, CampForCer sade: Fanns tunnbrödsreceptet? Längst ner på sidan 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now