Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 09/15/2022 in all areas

  1. trollbrua Knutshøe Når man når toppen så er det en liten skål. sitter på kontoret å drømmer om neste tur😉
    4 points
  2. Fick idén av pradoforum i australien, men sen fanns det inga mått o ritningar så fick hålla på ett tag.
    3 points
  3. Montering TERAFLEX 1,5” höjning. Precis som @Norlin gissade blev det i veckan äntligen läge att montera höjningssatsen som legat ganska länge i garaget. Det tog totalt två kvällar för mig och Johannes att montera, tyvärr skruvade vi mer än vi fotograferade. I stort blev det samma jobb som när vi bytte fjädrar minus lite och plus en del annat. Först av med torkare och plasten under framrutan för att kunna släppa ner främre fjäderbenen. Sen var det i bara att lossa fjäderbenet och montera på distanser ovanpå benen. Nedre innerkanten av fjäderbenet kapades ca 8mm för att inte drivaxeln skulle ta i vid max utfjädring. Bak släppte vi ner hela bakvagnsupphängningen och monterade distanser. Bakre upphängning loss. Bärarmarna loss. Distans monterad. Jag valde att tectyla distanserna. Färdigt resultat. Jobbet var ganska enkelt att genomföra, inga större konstigheter så länge man följde beskrivningen som var riktigt bra. Självklart var tillgången till lyft ett stort plus. Det krävdes momentnyckel, diverse utvändiga torxhylsor och Loctite utöver vanliga verktyg. Jag blev definitivt nöjd med resultatet, jag tycker att höjningen gav lagom med luft i hjulhusen tillsammans med de större hjulen. Nu kommer vi att kunna kliva på hjulen utan att fastna med kängorna även när det är last i bilen. Lite avslutande pimp. Kvarstår en hjulinställning.
    2 points
  4. Veddöarkipelagen, Dagsutflykt med promenad runt en ½ ö Var det hela grannens fel, eller snarare grannens hunds fel? Eller var "the Norlins" redan trötta på att vara hemma? Det hade ju gått hela 3 dagar sedan hemkomsten från Skåne. Hur som, så var det på kvällens promenad som Ian med husse stötte på grannen och hunden Sigge, "Så hemma från Skånelandet?" Frågade grannen, "Japp, det var en fin resa, lite kort. Kanske man skulle fortsatt när man väl fått upp farten?" Grannen nickar "Så kan det vara" Vi kan ta en liten paus och förklara att fram tills utökningen med Ian så var grannkontakten högst sporadisk, och denna granne benämnes granne inte för att han bodde i huset bredvid eller ens på samma gata, utan det var granne enligt benämningen ute på landsbygden, inom ½ milen. Nu som hundägare och initiativtagare till Grannsamverkan med regelbundna promenader så pratades det betydligt mer med grannarna. Och Sigge med husse träffade vi på flera gånger i vecka och går någon km språkandes om det mesta. " Vi var ute vid Fjällbacka härom sistens" fortsatte grannen, "en halvö som var en fin promenad, Veddö heter det" Väl hemma informerades fru Norlin om det föreslagna resmålet och efter en stunds internettande kunde det konstateras att vädret skulle vara tjänligt under morgondagen, kanske lite risk för regn framåt kvällen. Så efter Skåneutflykten med övernattningar och allt så återgår fam. Norlin till dagsutflykter. Veddön ligger som sagt vid Fjällbacka och är en del av Veddöarkipelagen och promenaden påbörjas lämplig vid parkeringsplatsen (58.6231913675223, 11.274749078630098 ) och varvet runt är ca 3km.
    2 points
  5. Nå snakker vi! Nå ser den jo helt normal ut, og ikke som en senket sportsbil.
    1 point
  6. Blir ju hur bra som helst, och service historiken har blivit tillrättalagda.
    1 point
  7. Hej, Istället för att bygga bort tredje sätesraden byggde jag en plattform ovanpå och bultade i befintliga hål. Hålen som används är de där man använder för lastnät. 21mm plywood. Slipa mjuka kanter och tejpa insidan av bilen med maskeringstejp innan så man undviker repor. Fasa ut hål för där man bultar i befintliga hål i bilen. Sen marintyg med gummibeläggning undertill som är både limmat och häftat. Airlineskenor och öglor från Wurth som klarar 500kg fast det beror ju på hur väl fastbultade de är i plywooden. Inga ingrepp på själva bilen. Höjer vikten något men inte mycket. Hoppas det inspirerar någon.
    1 point
  8. 1 point
  9. 1 point
  10. Ser det nu. Här kommer bilder på skenorna liksom artikelnummer. Även om plywooden är 21mm så tar ju marinmattan med dess gummibeläggning upp lite plats, och likaså har tar ju själva airlineskenan upp plats, så jag körde med 5.5x19mm skruv. Skruvade en varsin skruv till alla hål. Specialskruv som jag inhandlade på Sifvert Skruv - det medt välsorterade sortiment jag någonsin sett - som att komma in i gottebutiken. Angående airlineskenorna, om du kapar, var noggrann med att handslipa med slippapper för att få bort de sylvassa kanterna (dessutom mkt aluminiumdamm så glöm inte andningsskydd och nåt skydd för ögonen). Allt satt bergfast under drygt 500 mil och 30 dagar genom europa i somras.
    1 point
  11. Och här flikar jag in att det var trevligt att träffas igen, nöjet var ömsesidigt. Men gissa varför det satt sådana skyltar uppe på Hovdalas före detta Pansarövningsfält?! 🙄 Och självklart behöver man ha med sig basprylarna som kök och utspisningsutrustning om man är Overlander, även om ”man bara skall”, fråga @CampForCer!!
    1 point
×
×
  • Create New...