Jump to content

Björn Ahlskog

Basic Member
  • Posts

    30
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by Björn Ahlskog

  1. Voi jumalauta som jag skulle säga på modersmålet. Vilket jävla äventyr det har varit att köra offroad genom Albanien. Det har hänt så mycket att jag kommer inte skriva om allt på mobilen. Körde offroad i 4 dagar, medelhastighet var 6km/h. Broar har rasat under oss, har druckit sprit med främlingar, sovit med kniven under kudden, fått plåtskador, fått punktering, söndrat vindrutan, suttit i vattenfall, sett fallolyckor, hittat en människo bröstkorg bredvid en tågbana, drack "kaffe" som blev bjudit vilket gjorde meg nästan förlamad i någon timme... Sätter de bilder jag har från telefonen, blir för mycket att skriva Albanien och serbien rekommenderas! Ska köra via Ungern, Slovakien, Polen osv hem till Finland för en till månads semester på sommarstugan. Och låta bilen slicka såren. Kommer aldrig sälja min bil! Vilken vapen alltså Ska försöka få bilder osv från Gopron i något skede. Rekomenderar att inte göra e likadan sak med bara en bil. Skulle jag vetat hur harcore det faktiskt blev på förhand, skulle jag antagligen inte ha gjort det. Men nu efteråt, när allt gick bra, känns det härligt alltså
  2. Det har varit ca det för 2 pers och bil. Den har emellan räknats som camper och emellan som Bil+tält. Det har varit ok, men jag har alltid med mitt Bush-kit med våtservetter för säkerhets skull! Tack!
  3. Har ju just kört igenom landet så ge några kort tips att tänka på. Fast dom ovan har gett väldigt goda tips innan. Obs. Jag reser endast med en dam och har inga barn med. Sen får du gärna fråga så ska jag svara så gott jag kan. Har ännu internet kontakt i någon dag innan jag åker vidare norrut. - från och med nu och framåt är det high season och priserna kan ligga på 30€ natt. Kan löna sig att reservera plats på camping om ni vet var ni skall sova. Det var ofta väldigt fullt och de frågade om reservation flera gånger. Alla små vägar och de tet trail jag har kört på så har varit i väldigt gott skick och folk kör där hela dagarna med vanliga bilar. Bränsle pris var 1.20-1.30€ liter. Hade hela tiden Internet och telefon kontakt med omvärlden
  4. Har med vatten och WD-40 fått slut på skrikandet från remmarna och extraljusen är torra Edit. Han jag åkte med, som jobbar här på Miami Beach, var vi nu campar sa att stället vi körde på i Bosnien är en lokal gräns och att utländska bilar inte kan köra över där, utan man måste använda den internationella gränsen. Har förklarade också att dom kan uppföra sej lite speciellt, men det är deras humor! Jag ska ta en screenshot över kartan var vi åkte dessa dagar och rita på ett stort var vi körde, så kan de som är intresserade försöka komma sig på samma väg, om ni är påväg hit!
  5. Är på gränsen till Albanien i Montenegro. Har tagit in på en kitesurf camping på stranden eftersom jag var tvungen att se över bilen lite ordentligare. Har endast kört offroad i två dagar med en typ som jag träffade i Bosnien, och bilen känner av det. Terrängen har varit strandkörning och sand, översvämmad av vatten. Någon kilometer tror jag var genom vass(?). Fick ordentligt bruk av snorkeln eftersom jag flera gånger hade vågen från vattnet upp på motorhuven, och ett extraljus, som gått sönder lite tidligare på dagen (skyddsringen runt glasen) var fylld med vatten och lera. Generator remmen och fläktremmen ylar när jag varvar motorn, dom var full av lera också. Växellådans "bash plate" revs lös från ramen och blev viken ihop som ett "V" under bilen. Detta var alltså inte på Något TET trail, utan "coco's" egen väg genom en del av Montenegro. Väldigt glad över att få kontakt med en vänlig local. Han pratade nästan ingen engelska, men bjöd oss med efter att jag bjudit han på rom. Alkoholen har en vackert sätt att skapa kontakt över språkets gränser! Jaa.. Glömde säga det. När vi var i Bosnien blev vi ransakade av några bosniska poliser. Eller någon typ av border security. Vi körde I Bosnien på någon sandväg mot Montenegro och stötte på 2 poliser som stannade oss. Det var klockan 12 på dagen, men av någon orsak så sa jag "good evening ", där han svarade "GOOD EVENING?! Its in the middle of the day!" "ah, good day, I guess" "are you high? Do you smoke the marijuana?" "no I'm not high" "we have to search this fucking car, DO YOU NOT KNOW YOU ARE ENTERING INTO AN NUCLEAR FACILITY AREA?!?" " are you serious?" " nah, my job is so fucking boring. But get out of here you sunburnt motherfucker" Sen skakade vi bara hand, han skrattade och vi tog en större väg mot gränsen. Så vet inte riktigt vad som hände där. Detta känner jag håller på bli långt så jag avslutar vel. Lägger till de bilder jag finner på telefonen. Jaa, I morse då vi vaknade (vi låg båda nakna utan täcken eller sovsäck) så stod det en tysk; 65-70år och tittade in på samma gång han kände på materialet på taktältet. När jag fråga vad han ville så svarade han "I'M JUST WONTERING, WAT KIND OF THENTH ISS THIIS?!" Jaajaa...
  6. Tack! Nej, kan berätta mera när jag får internet täckning nästa gång
  7. Förhastade mej och skrev detta svar innan jag såg dina senare inlägg! Men kanske bra att veta i fortsättningen endå
  8. När jag köpte min Engel fick jag besked om att kontakta kundservice om den någon gång skulle ge upp. Enligt dom finns allt som kan gå sönder i deras lager och kan bytas.
  9. Ojoj, nu blev det lite strul i svaren, men Jaa, @Lars 9k sakerna är ju gjort för att användas! priser på cykel delar jämfört med Norge i Slovenien var ca 1/3. Rättelse, det var i Slovenien och inte i Tjeckien jag fixade nya delar. Skrev fel i mitt inlägg.
  10. Nejdå. Brukar endast Instagram av alla dessa sociala medier och denna sida då, om det räknas!
  11. Har nu tagit oss till Bosnien, gränsen till Montenegro. Från Polen blev det Tyskland - Tjeckien - Österrike - Slovenien - Kroatien - Bosnien. Åkte downhill I legendariska Leogang I Österrike, var dom har världscup i Downhill I helgen! Åkte sönder min cykel, tog över damens och åkte sönder den också innan dagen var slut. Fick alla delar bytta i Tjeckien dock. Åkte också downhill i Tjeckien och Slovenien. I Slovenien var vi också och bergsklättrade i 2 dagar. Har nästan inga foton av det, eftersom jag endast använde Gopron och den satte jag i sitt fack, med bromsolja (från cykel) på fingrarna, så linsen var helt suddig och det blev inga bilder. Kom sen till Kroatien. Väldigt varmt och det stog strandliv på schemat. Jag ville egentligen bara tillbaka till Österrike och åka downhill om jag skall vara helt ärlig. Kroatien känns turistigt. Vi undvek motorväg och körde igenom landet på TET trail och små vägar längs kusten. Flera av trailsen var dock stängda. Vidare till Bosnien, Montenegro och abanien. Ska bergsklättra, åka lite normal Mtb och eventuellt downhill om jag hittar någon plats jag kan klättra med cykeln upp. (appen Wikiloc fungerar bra för detta). Jaa. Damen min ska ut till stranden och dricka vin, så jag avslutar vel det här och lägger till någon bild från telefonen. Vi är nu på dag 15. Med tanke på utrustningen vi använder dagligen så håller jag fast vid samma saker som förra inlägg. Engels kyl är väldigt imponerande. Thules grejer är en besvikelse och min fox float series stötdämpare fungerar väldigt bra på Enduro cykeln.
  12. Kommit oss från Tromsø till Polen. Körde på ett rådjur nära Jönköping på120km/h väg. Inte en skråma på bilen. Fick inte lov av svenska polisen att avliva det stackars djuret, utan var tvungen att märka var det låg och vänta på en jägare med licens. Tankar så långt; allt som jag köpt av märket Thule har gått sönder. Varmt. Billig rom. Engels kyl är otroligt effektiv och ström snål.
  13. Vi startade idag från Tromsø. Kommer med båt på onsdag till Sverige, båt till Polen på torsdag och efter det är det mesta öppet. Vid midsommar kommer vi säkert vara där nere ännu. Hör av er bägge två om datum sen
  14. Jag har också varit i "funderar" stadiet en tid. Såg just denna video och det hjælpte mej en del i funderingarna. Hoppas på samma sak før er!
  15. Efter att ha læst igenom denna tråd har jag funnit ut att elførsørgning ær svart magi och læmpar sej endast før hæxor och demoner. Det lutar mer och mer åt att jag ger bankkortet åt min mekaniker, sticker huvudet i sanden och væntar tills det ær øver.
  16. Tycker om den, speciellt på spontana resor utan mål eller agenda. I appen finns inte bara campingar, utan sevärdheter och restauranger osv. Som alltid när man använder en tjänst som bygger på att alla användare drar sitt strå till stacken, tycker jag man kan bidra med något själv. Men man har ju ingen skyldighet att sätta dit sina favorit ställen
  17. Okej, tack för svar. Jag ska sända maila och fråga. Tänkte köpa 45 liters eftersom det inte är så stor prisskillnad och den inte är så mycket tyngre.
  18. Tänkte beställa min Engel kyl därifrån nu, hade du erfarenhet av att köpa därifrån? Frakten skall vara 44 pund, och den fraktas med "car transport" det billigaste alternativet. Funderar över om den hinner till Finland på 2 månader..
  19. Tack før tipset, det ska jag se nærmare på!
  20. Tusen tack för tipsen! Jag skall se närmare på dem. Har haft svårt att hitta information på nätet, så detta var till stor hjälp.
  21. Hej allihopan. Har tittat omkring och snokat i andras trådar en tid så bestämde mej för att göra en egen inför sommarens utflykt med Tjejen. Planen är alltså att köra från Tromsö till Albanien via Finland och de Baltiska länderna på vägen ner. Tänkte köra via Österrike, Slovenien, Kroatien och Montenegro. Påväg upp igen är det ännu oklart. -Vi Har två månader på oss - Har taktält för att sova i under majoriteten av resan. Men tänkte ta in på hotell och träffa några bekanta i Kroatien och sedan sova på en segelbåt i ca en vecka. - Förutöver detta sätter vi stor tyngd på att cykla och åka downhill så mycket som möjligt. - Tänkte köra en del på de TET trails som finns på vägen och använda Wikiloc och IOverlander som hjälpmedel för att hitta andra fina rutter. Använder ViewRanger och TopoGPS också. - Sänder in bilen till min mekaniker som ska se över och serva biln innan vi åker och sätta in styvare fjädring bak (+400kg) pga taktält bla, beställa reservdelar och visa mej hur man byter de själv om man inte har tillgång til mekaniker, Programmera om ECU:n och installera kyl/frys. Tar gärna emot tips om fina rutter på vägen ner, förslag på cykel trails, både enduro och downhill och bra sätt att "förvara" biln på de dagar som vi är ute på något annat. Bilen är en Mitsubishi L200 - 09 Doublecab. Har tagit bort baksätet för att få plats till våra hundar (men de följer inte med denna gång), istället ska den delen nu användas till kylen och en del av packningen. Tack på förhand.
  22. Har inte riktigt koll på vett och etikett i detta forum ännu och vet inte om det är dålig stil att posta detta i någon annans resetråd, men såg denna video när jag kollade på downhill trail i österrike som behöver besökas i sommar och hittade denna video. Kom bara att tänka på denna tråd! Sjuk åkning av Britterna! Platsen är Schladming.
  23. Ah! Jag förstår. TET rutter är rutter av grusvägar/skogsvägar som sträcker sig hela vägen genom Europa från alta till södra Spanien. De är egentligen planerade för offroad/Enduro motorcyklar, men många använder dem med bil. Man kan ladda ner de rutter som finns i varje land på vägen till sin gps och det finns information om var man kan campa osv. Varje land har också en kontakt person som man kan ta kontakt om man behöver. Link: http://www.transeurotrail.org/
×
×
  • Create New...