Jump to content

Andreas.E - Nissan Patrol Y61


Andreas.E
 Share

Recommended Posts

  • Administrators

Sedan min kära Patrol är en gammal dam har det börjat komma en del ytrost på dom mest underliga platserna. Mitt på taket, och mitt på ett par dörrsidor... Samt skärmkanter på bakdörrar (mellan plast skärmar och inneskärmar) Så... till hösten blir det att åtgärda detta asap, så att hon får ett lite längre liv. I första omgång tänkte jag göra detta själv, och kanske blir det så också. Men det förutsätter att jag får tag på ett garage, för jag har ingen lust att stå ute.

Alternativ två har också kommit upp, och kalla mig gärna lat. Det går ut på att köra bilen ner till Tyskland/Polen och via en mycket god kamrat lämna in bilen för en totalt makeover. Det låter fruktansvärt intressant! Så slipper jag damm, stå ute, hyra garage, smuts under naglarna, och inte minst så kan jag jobba och få in stålar.

Tills sist handlar det om den totala prisen. Så återkommer med vilket alternativ det blir till, efter jag mailat över lite bilder på det som måste göras på bilen till min kamrat.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Hjälpte en kompis att sälja en Jeep Comanche till just polen

Lite roligt för vi fick bilder på renoveringen mailade till oss fast vi inte skulle ha bilen igen,

De rev ur allt och fixade rost samt uppgraderade en hel del, såg ut som en ny bil när de var klara. Otroligt fint jobb.

Är de duktiga och inte gör annat än att renovera upp bilar så går det fort och blir bra, Kan vara värt att köra dit den om du har slantarna, Ja och lägga tiden på att jobba i hop dem själv om inte annat, kör hårt

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

Allt av kablar på plats, och så har man testat VHF systemet. Fungerar helt perfekt!

Otroligt liten och smidig radio med massa funktioner, kan varmt rekommenderas till den som önskar något billigt och fastmonterad. Kommer att skriva en liten artikel om radion efter jag har fått testat sysmet fullt ut på nästa resa.

(PS! Det betyder att jag har en handenhet att låna ut på resor/träffar)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

Efter att mitt nya "lilla" biltema kök punkterade alla mina tuber på sista resan, och Wibergs kök (samma typ) började brinna nere vid tuben... blev det ett nytt kök.

Denna gången kvalitetsgrejor från Primus!

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

Jag har valt den här lösningen för att jag dels inte behöver ett större kök för den matlagningen jag gör. Litet, lätt och tar knappt plats i kökslådan. Kommer att skriva en test av köket, jämfört med en annan leverantör.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

Gick för den näst dyraste som kostade Kr 860,- hos GSport Max
Var ju inte helt gratis :) men, på den andra sidan kostar biltemas Kr 329,- plus två flaskor till kr 80,-

Det är en jätteskillnad på kvaliteten, går inte att jämföra.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Administrators

Har en stund haft lite problem med läckande dieseltank på min Patrol, och givetvis forsade det som mest när vi var på våran resa till Vildmarksvägen. På resan gjorde jag en lite check och fick öppnat inspektionsluckan i bagaget. Där och då, såg allt ut som kex, brunt, rostigt och jävligt. Idag har jag avfettat hela tanken och spolat rent under, och på ovansidan. 

Nu ser själva tanken helt frisk ut, ren och fin metal så långt. Men armaturen på översidan av tanken är helt färdig. Så illa att till och med anslutningarna för dieselledningen till motorn sitter löst, det samma gäller en kontakt till nivåindikatorn, som bara ramlade/smulade sönder. 

Sedan tanken endast läcker när det är 60% i den, tippar jag att det är från toppen, och armaturen som läcker. Vill säga att jag inte hittar något mer när jag letar vidare i morgon.

Det gör det hela lite enklare. Jag kan köpa en helt ny komplett armatur från https://partsouq.com/ till 156 dollar. Vilket nog blir det billigaste än att dra runt på bilskrotar och köpa beg.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • Administrators

Lite småpyssel i kylan, och det gör ju inget att det inte snöar :)

Svetsat på plats lampfästen till led lamporna som skall vara bak. Nu skall det bara skruvas på plats och dra ström. Kommer att koppla dessa direkt ner på backljuset. 

15871637_10154426347358472_6835394984144260874_n.jpg

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Guest munkensbilder

Biltema har/hade blå svetsskyddsfiltar som jag använder ofta. Lägger ut dom på bilen så det inte kommer loppor på lack och fönster. Ser ut att behövas där. 

:) 

_MUK0093.thumb.JPG.bf455d166e003d598a26e62619f35c5f.JPG

:)

 

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators
22 minuter sedan, haakonbs sade:

Kobler du lysene kun på ryggelys eller mulighet for arbeidslys også?

Har tidigare haft den typen av ljus på andra fordon och så kopplade till en knapp. Men resultatet blir som oftast att jag glömmer slå av dom. Funderar på att göra det enkelt den här gången. Att dom endast går på när jag skall rygga. Kanske jag sätter en extra brytare så att jag kan slå på dom som arbetsljus när ljusen på sidorna kommer på plats oxå.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • Administrators

Då har äntligen min ledramp kommit efter att ha suttit fast i tullen i Kina. Vilket jäkla monster, så bred att den inte får plats under själva lastgallret. 
Så i morgon blir det att göra egna fästen! Bilder kommer så fort den sitter på plats.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...