Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

  1. Yesterday
  2. Last week
  3. Jag vet att @Malin Nygren och @Magnus Nygren skall upp.
  4. Ser fram emot det, har fd arbetskollegor i Polen och har förstått att det finns en hel del att se.
  5. På A svarar jag Gordigear som enligt uppgift är billiga och bra. Om man letar nytt. Och på B svar jag att jag har en 2m från Gordigear som sitter med L-fäste Som går att montera på Thule T-slot. Typ. Man kan behöva en borrmaskin, men kom vägen förbi så kan jag visa. Och på C gissar jag på ...äh jag vet inte.
  6. Letar efter något i stil med EASY-OUT AWNING 2.5m Svart FRONTRUNNER lite granna. https://www.umeaoffroad.se/index.php?main_page=product_info&cPath=443_641&products_id=2171 Är ute efter en markis som inte är 270 grader. Har cyklar bak på kåpan på pickup'en som sticker upp. Behöver således en som bara håller sig på sidan och inte går in bakom bilen. Den ska vara bredare än 2 meter samt det ska gå att skaffa väggar till den. (Har kollat på Frontrunners sida och det finns ju.) En annan sak är också att den ska gå att fästa på ett vanligt Thule takräcke så att vi även kan ha den på min frus bil. Takräcket på hennes bil ser ut som det här i profil: https://www.outnorth.com/se/varumarken/thule/t-track-adapter-portage-board-shuttle-124318-P331007?variantId=331007&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_content=shopping&gad_source=1&gclid=CjwKCAjwr7ayBhAPEiwA6EIGxFuZkSNoZfy8-8kYPEsf8RQSjcRJIReVs97XV7IGsKkRDDxmOD230xoCiBoQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
  7. Alle jeg har snakket med som har kjørt mye i både Amarok, Hilux, Navara og D-max rangerer de i den rekkefølgen når det gjelder komfort. Selv liker jeg Isuzuen veldig godt, kunne tenkt meg en slik også.
  8. Frågan om storleken på flaket kontra storleken på kupén är tuff. Vi gick mellanvägen med 1,5 hytt . En okej kompremis. Tror att de flesta tillverkarna har den varianten, kallas lite olika beroende på märke.
  9. i början var jag nog inne på en Hilux, men sedan när kollade runt på nätet så har ögat "Vant sig" med en Isuzu D-max ( runt 2012). man läser mycket gott om dom, som robusta och hållabara bilar. och inte minst MÅÅÅÅÅÅNGA 1000 lappar billigare. man kan ju alltid satsa dom pengarna på lite utrustnig, däck eller fjädring. som som sagt måste leta rätt på alla dessa bilar, hoppa in och provköra och bestämma sig! det svåraste är nog nästan men vill jag ha större flak och 2 dörrar, eller mindre flag och 4 dörrar 😂
  10. Jeg vil ha en pickup jeg også! Men en jeg kan skru på selv, og ettersom det går mye i VW hos meg har jeg mest lyst på en Amarok. Ellers ser jeg at mange også er fornøyd med L200, Navara, Hilux og Ranger. Så kjøp den du har lyst på. Noe reparasjoner blir det alltid på en gammel bil uansett.
  11. Att välja bilmärke är lite som att fråga random snubbe på stan vilket fotbollslag som är favoriten. Ju fler du frågar desto fler olika svar får du. Vad säger din magkänsla? säger den Toyota (som min mage sa) eller är det Ford eller någon annan? PS det har blivit lite äventyr med bilen men jag är för dålig på att dokumentera dem... ska till Polen med den på semestern, får se om det blir bättre då DS
  12. dock vad den här riktigt fin byggd helt i aluminium 3-4mm material
  13. tack Håkan. det är nog lite sådä vi tänker också! hade helt missat tråden. Nu väntar man bilder fr äventyren! vi hade tänkt oss lite mer minimalistik. dvs inte mer grejer med än vad som ryms på flaket, under locket. och tältet på en bed rack! lite såhär
  14. @Håkan Sandgren och hans tråd är verkligen "food for thought" Norlin som åxå vill ha en pickis nån gång i framtiden.
  15. Vi håller på att göra oss redo för att köra upp till stora huvudstaden det här året. Lämnar södern torsdag kväll. kör hemåt under söndagen. Är det fler från forumet som ska dit i år så kan vi kanske träffas på plats och dela anekdoter och andra rövarhistorier.
  16. Om du går in på min byggtråd så kan du läsa hur jag resonerade. Men du kommer säkert andra åsikter av andra varför deras är det bättre valet.
  17. hej! funderat på en pickkis...men vilken skulle man välja? kriterier 1. service vänlig 2. hållabarhet 3. användarhet 4. driftkostnader 5. säkert nåt annat finns ju en uppsjö märken Toyota, Ford, Nissan, Isuzu osv osv. 2 vuxna som åker, osäker om man ska ha "hard top" eller lock på flaket. varför, jo för att jag är osäker om jag ska ha et "taktält" eller "flaktält" dvs plasering av kommande tältet. berätta lite om eran pikkisar, tack! //JAnne
  18. Bara vi kvar!😊 Nu ska vi bara få lite lunch i magen innan vi återställer allt efter oss. Tortillakuvert Eldgropen återställd! Dags att lämna för denna gången. Vi tackar Offroadbanan.se och Jonas Ingesson för att vi får vara där! Tack alla ni som kom, det har varit en mycket god helg. Hemma igen! Bara att börja packa ur!
  19. Familjen Nygren tackar för en super trevlig helg. Med mycket mad o härligt sällskap.
  20. Efter en välsmakande frukost packades det ihop i med absolut noll stress samtidigt som majsolen åter skickade upp temperaturen till anständig högsommarnivå. När övriga bestämde sig för att rulla hemåt fortsatte jag och @Hanna med lunchbestyren. Dock fick jag först hjälp att starta Jeepen då antingen batteriet slutligen har gett upp helt eller tjuvströmmen har ökat drastiskt, för startbatteriet var nere på 0%, TOMT. Tack @Magnus Nygren. Även tomt på camp offroadbanan. Men nu skall det lagas tortillakuvert.
  21. Överlevnadshelg på skånskt vis söndagen 19 maj 2024 Efter en underbar kväll och lugn natt vaknade till en kanonmorgon. Dagens morgonbild. Härlig sommartemperatur i tältel. Gänget mer eller mindre samlat för genensam frukost. Maries bröd från igår skulle avnjutas.
  22. Lördag eftermiddag och kväll. På eftermiddagen stod det brödbak på schemat. En kontroll av innertemperaturen på Maries bröd. 94 grader, då är det klart! Malins bröd Sedan är det dags att dra igång kvällens 3-rätters. Malin och Magnus gör förrätten, en paj med bacon, kantarell och västerbottenost. Jag förbereder för efterrätten, Bärpaj. Förgräddning av pajskalet och sedan i med fyllningen. En fantastiskt god paj. Till huvudrätt blev det kycklingwok med nudlar, som Marie kokade ihopa. Serveras med lite sweet chilisås. Här i mellan hade vi en lite tävling som Jonas på Offroadbanan hittade på till oss. Jag vann😎 Efterrätten gick också ner😁 Sedan blev det ytterligare en stund vid elden. Något mätta och trätta kryper vi nu i säng. Det har varit en helt strålande dag.
  23. Lördag lunch Till lunch kommer vi att servera något nytt ( i alla fall för oss). Fast jag gjorde en testomgång förra helgen, med mina syskon som försökskaniner.😎 Fyllda bagels. Dessa är fyllda med i grunden: bacon, lök, persilja och ost. extra smaksättning: pesto och gorgonzola Penslas med lite ägg i kanterna innan den rullas ihop. Det blev 3 varianter, då den med extra smaksättning av gorgonzola var godast. Alla var goda, men…
  24. Strax innan lunch utökades gänget med @Lennart Jansson och Marie.
  25. Överlevnadshelg på skånskt vis 4.0 Helgen 17-19 maj var vi på Offroadbanan i Osby och genomförde för fjärde året en helg med fokus på matlagning. Om det går det att läsa här:
  26. Godmorgon världen! Blir vackert väder idag också. Från noll till hundra på ett par minuter. Ganska fort efter uppstigning var eldarna igång. Nybakat till frukost när man är ute är ett måste. Jag gjorde scones och Malin gjorde bullar.
  1. Load more activity
×
×
  • Create New...