Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 07/14/2020 in all areas

  1. Fortsättningen på fiolårets långtur kom visst inte. Den får vi fortsätta på senare. Nu däremot - Norska karantänen avklarad, turen har startat. Ser ni mig - stoppa oss gärna och säg hej 😃 Lämnar Rjukan och far mot Geilo idag.
    4 points
  2. Nu fick ivecon en liten kompis. Jag skaffar tydligen bara vita bilar med svart motorhuv..
    3 points
  3. Saknar min Norge tur va tänkt att ta en tur med inriktning på norra Norge i år typ från lofoten och ända mot Ryssland... Men det kom av sig.... Älskar naturen i Norge med urberget synligt och de alla fjordar.. Kan dock tänka mig att för "infödingarna" att de räknas som hinder vid normal livsföring.... Men grant är det... Gillar verkligen dina bilder..
    2 points
  4. Fås til og med på Walmart: https://www.walmart.com/ip/Heavy-Duty-Adjustable-Swing-Up-Swivel-Wheel-Trailer-Tongue-Jack/29390215 Eller ebay; https://www.ebay.com/itm/323359248632
    1 point
  5. Mener jeg har vært borti det. Sveiver bare opp noen cm, så vippes det bakover og legger seg parallelt med rammen.
    1 point
  6. Kunde inte hålla mig från att lyfta fram ett nytt topic New Bronco! De flesta har säkert följt/sett/läst en del om denna. Jag tycker det var en hel del intressanta saker med i denna video, commercial... Hade inte sagt nej till en sådan här hemma Vad tycker ni andra?
    1 point
  7. Personligen har jag dreglat över den lite väl länge nu. Samtidigt som den är lite väl knubbig i korta utförandet så har den rikligt med charm. Gillar det visuella skarpt. Sen kan jag tänka mig att priset samt utbudet här i Sverige kommer väl vara katastrofalt. Hade jag varit gjord av pengar hade jag nog köpt den för det visuella och hoppats på att den levererar i upplevelse med
    1 point
  8. Litt fixing på hengeren idag. Festet sandledders med noen bolter. Å kan jo feste en spade der feks neste ting jeg må fikse, er å flytte støttehjulet. Er for knotete å sveive når den henger etter jeepen. Pga bakluka og dekk/trasharoon. Å når støttehjulet er oppe får jeg ikke svingt ut bakdøra på jeepen. Så der må finne en fin løsning. Blir også endel kondens i den zarges kassa, er det noen gode løsninger på å bli kvitt det? Eller er det bare å bore noen lufte hull.
    1 point
  9. Turen gikk videre opp til toppen av Blåhøe, et fjell ved Vågåmo på ca 1600moh. Dårlig med utsikt på toppen, men fint område! Deretter fortsatte vi turen til Lom der vi tok det obligatoriske bildet av Lom stavkirke, og så på køen utenfor Lom Bakeri, før vi innlosjerte oss på Nordal Camping. Igjen får vi maaange laaange blikk på campen. Var ikke taktelt utbredt enda?
    1 point
  10. Såg den... Kliade i köp-tarmen, men avstår...
    1 point
  11. Gott att se att ni är på rull igen!!
    1 point
  12. Perfekt bas som overlandingbil? https://www.kvd.se/auktioner/toyota-land-cruiser-200-4-5-d-4d-265hk-78339 Coola knappar på köpet och garanterat inte mätarskruvad
    1 point
  13. Høres knallbra ut! Krysser fingrene!
    1 point
  14. Dag tio-elva 13-14/7 2020, Bergslagen Lindesberg. Efter en lugn och stilla natt vaknade vi till behagligt väder av måsskrik. Finns en baksida att ha Camp intill en sjö Dagens morgonbild. Campen låg vid ett spår från en vändplats, perfekt läge nere vid sjön. Efter ett riktigt trevligt dygn blev det tid att köra in till Lindesberg för några kommande ”normal” dygn med släkten. Födelsedagsfirande och lite står på programmet. Ett lite mindre charmigt ställe för camp. Även normalt socialt umgänge kan vara trevligt, här blev det dragspel med ”allsång” i trädgården när svågern avslöjade en för oss ny talang, dragspel! Dag två i Linde bjöd på lite husfix och en löprunda, inte mycket att skriva om.
    1 point
  15. Fruen har etterlyst bålpanne hjemme, så det er godt mulig denne blir like mye brukt hjemme og ja. 👍 I dag dro vi hjemmefra kl 12, og sjekket inn på Hunderfossen camping ca kl 18. Her blir vi til tirsdag, får lange blikk på campingen.
    1 point
  16. Funderar till och från på att byta bil också. (Brukar bli så för mig då jag inte har tid över att göra allt man vill) Jag får väl se vart det landar, men det vore helt klart en fördel för mig att ha ett riktigt baksäte. Frågan är ju bara vad jag skulle välja då..
    1 point
  17. När jag byggde garage så tyckte jag att jag tog i när jag satte in en port som var 2,5m hög. Saknas bara 20-30cm för att komma in. Men frisk luft är ju nyttigt. 😁
    1 point
  18. Stilla dig nu Ove, det är en (jättetuff) Iveco, inte en Unimog. 😉 Fast ....... nu börjar jag bli imponerad!! https://youtu.be/lAKXgWfbTnY
    1 point
  19. Milstolpar är inte så dumma de heller egentligen Och absolut inget krångel med släpet, det var så lite så. Väldigt få saker vår familj tar illa vid sig av De hade faktiskt mest flyttat på släpet då de var rädda att "stänga inne" det, att deras bilar skulle stå ivägen på parkeringen när ni tänkt hämta det. De drar gärna iväg utan bil nämligen, så då tog de det säkra före det osäkra. Åter till resan! Morgonen efter ringde väckarklockan ungefär en kvart innan jag somnat Blodsmak i munnen, men nu gällde det att nyttja de tidiga morgontimmarna. Ut på tur, aldrig sur! Det startade med en fin stenlagd stig, som allt eftersom ökade i höjd. Ibland med fina skyddsräcken, ibland ganska långt fall vid felsteg. Magnefika vyer hela vägen, tills jag var framme vid promenadens mål - Preikestolen! Fin tur som jag varmt rekommenderar. Ett t-shirtbyte senare så var det dags att rulla vidare! Genom dalar, över berg, och nerför berg! Kvällen avslutades i Lysebotn, man kan lugnt säga att jag sov gott den natten... Fortsättning följer... (Eventuell admin som läser, jag noterar att forumets komprimering av bilderna gör förhållandevis mycket med kvaliteten och färgerna i bilderna. Vad rekommenderar ni för storlekar och filformat för att minimera avvikelser?)
    1 point
  20. Hahaha! Det är kul med leksaker! Jag har en DJI Mavic Pro, det är min andra drönare. Är väldigt nöjd med den, smidig att ta med sig, lätt att hantera och genererar bra material. Och inte minst, en kul pryl! Jag tänker inte byta upp mig till 2'an, jag är vrålnöjd med min. Min första drönare var en DJI Phantom 3 Advanced. Var riktigt bra för att lära sig hur grejerna fungerade, men betydligt klumpigare att ha med sig. Lik förbannat tog jag självklart med den till Island över nyår 2016/2017. Det är fantastiskt vad ens ögon öppnas när man inser hur fantastiska möjligheter man får att fånga "helt omöjliga" perspektiv. Kan kanske prata mer om själva drönarna i din nystartade tråd @Metalwolf. Och, jag beklagar @CampForCer, att du kommer vara tvungen att använda kortet igen
    1 point
×
×
  • Create New...