Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 03/26/2022 in all areas

  1. Kunde inte med att skiljas, hade en säker köpare till slut men det kändes inte rätt. Riktigt glad åt beslutet, nu satsar vi på att säkra så grabben inte trillar ut och förbättrar en del på bilen 🙂
    3 points
  2. Okej, jag inser att min nuvarande lösning blev lite väl mycket åt glamping/ligga still hållet så jag gör en koll här på forumet om någon har något för avyttring innan jag handlar nytt. Söker en markis/Awning max 2.5 meter lång och med möjlighet att sätta väggar på. (Behöver inte ha väggar man vill kunna komplettera) Typ denna från Gordigear: Vill man kan jag tänka mig att ta med ett stabilt förtält i affären.
    1 point
  3. Så... det har gått lite hårt ut över jeepen i vinter. Just denna repan är det min dotter som står för, men som jag sa till henne. Det kunde lika gärna ha varit pappa ute i skogen... noll stress!!! Så nu är skärmen plastad och slipad. Skall bara spackla och så måla den svart.
    1 point
  4. För det första skall jag bara skriva att "Kina" värmaren fungerar hur bra som helst 👍. Planen vidare är att bygga in värmaren i en egen box. Jodå, den är i en box i dag. Men vill ha allt klart med ljuddämpare och luftintag i ett paket.
    1 point
  5. Under tiden vi letar efter de bästa sätten att packa och förvara, installerar jag vattentanken. Tanken var att försöka ha den så långt fram som möjligt, pga vikten. Men alternativet att ha den inne i skåpet och där stjäla plats lockade inte. Det får bli under skåpet i stället. Men långt fram under skåpet är allt för trångt, det får helt enkelt inte plats om man inte special tillverkar en tank. Dessutom hade jag varit tvungen att lyfta av skåpet igen, och det är jag inte sugen på. Placeringen får ske länger bak än optimalt, tyvärr. Efter att ha skannat vad som finns att köpa färdigt kunde jag konstatera att jag inte kunde hitta en tank i de måtten som jag ville ha. Jag har en tanke om att kunna klämma in en extra dieseltank eller en fast gasoltub under flaket också vid ett senare tillfälle, så vattentanken får inte ta upp allt för mycket plats. Till sist hittade jag en vattentank på 85liter som hade ok mått. Innan jag gjorde en beställning så klippte jag till lite wellpapp och tejpade ihop till måttet av vattentanken och testade om det fanns plats under skåpet där jag hade tänkt att den skulle sitta. Perfekt inklämd mellan axeln och bakre kofångaren och utan att hänga ner mer än vad diffen gör, känns det som en bra placering. Beställningen görs och efter en knapp vecka kommer tanken hem. En stor vit plast tank. För att den inte skulle synas som en stor vit blobb under skåpet valde jag att klä den i en svart gummimatta. Ordentligt med lim och kraftiga buntband borde funka. Förhoppningsvis hjälper gummimattan mot stenskott och annat som kommer åt tanken. Materialet isig är ganska segt så förhoppningsvis ska den kunna stå emot en del. Spännband håller allt på plats under torktiden. Jag blev nöjd med resultatet, den sitter där den ska, jag fick tillverka ett stativ för att kunna hänga upp den undertill. Den stora nackdelen med att ha vattentanken placerad där är att jag inte längre har plats för mitt reservhjul som normalt hänger på samma plats. Var ska jag göra av mitt reservhjul???
    1 point
  6. Det är nu det börjar bli känsligt på riktigt. Vems tår är det jag ska trampa på hårdast? Vad finns det då att välja på ibland taktälten på marknaden? Det finns i två huvudkategorier, hårda och mjuka, där hårda har två underkategorier, öppna rakt upp så att taket ligger parallellt med golvet, och med vinklad öppning där taket sitter fast mot golvet i ena kortändan och har en öppningsvinkel på ca 45 grader. De mjuka öppnas helt upp 180 grader där taket på det ihop fällda tältet blir golvet på det uppfällda. (Tror inte jag behöver gå in på fler detaljer då jag är helt övertygad att ni vet vad jag snackar om.) I valet av taktält gäller det att försöka matcha sina krav och önskemål mot utbudet på marknaden. Men precis som att det optimala fordonet inte finns så finns inte det perfekta taktältet. Det ska ju helst inte väga något, inte påverka vindmotståndet, vara litet när det är ihop fällt, rymligt när det är uppfällt gärna så man kan ligga och titta på TV, ha en 20cm resårmadrass och ha en hörnsoffa i ena hörnet… Våra krav och önskemål kan sammanfattas som följande, god plats för två personer, möjligheten att lägga solceller på taket, bekväm madrass, låg profil och låg vikt, förutom ett lågt pris såklart. Tror att det är ungefär vad de flesta har som önskemål. Då jag vill ha en permanent monterad solpanel faller alla mjuka taktälten bort. Funkar dåligt med överdragskapellet och vi har ingen nytta av det extra taket som mjuka taktält erbjuder då vi har stora luckor på vårt skåp. Nej, det måste bli ett hårt skal samt som är platt nog att lägga en solpanel på. Ska man då välja ett där taket blir parallellt med golvet när det är uppfällt eller ska man satsa på ett som öppnar 45 grader. Fördelen med 45 graders varianten är att de känns stabilare i blåst samt om man vill kan man rikta solpanelen mot solen. Dock tycker jag att de känns väldigt trånga när man sitter i dem. Jag vet att det finns många olika tillverkare, men känslan är detsamma i de jag har provat. Då återstår bara parallell varianten och här tror jag att vi gjorde ett bra val. Det kommer såklart att visa sig om något år, men taket är helt platt så det är lätt att montera en solpanel, ganska låg i profil hopfälld, 50mm madrass, 210x140 helt okej med plats för två personer. Största nackdelen är vikten 75kg. Har inte vägt det med tror faktiskt att det är ett tryckfel i texten då jag inte uppfattar vikten som så hög. Fördelen med detta tält är också att har man solpanel monterat så kan man tilta fram eller bakänden mot solen, så länge man inte ligger i såklart. Kabeldragningen underlättas också eftersom jag kan följa konstruktionens Z-form. Inga fladdrande kablar när tältet är nere. Så här ser det ut uppfällt monterat på Hiluxen Så, då kan vi sova när vi är ute. Men det hade ju varit bra med en inredning i skåpet också. Och varför inte ett organiserat kök...
    1 point
×
×
  • Create New...