Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 04/30/2024 in Posts

  1. Orginal Subaru; garantert skitdyr. Jeg har brukt mye dempere fra Biltema siste 10årene og det fungerer like bra som orginalt.
    3 points
  2. Jeg har kjøpt masse billige kopier av knapper og slikt på ebay, fungerer like bra som orginalt.
    3 points
  3. Valborgstur 2024 Årets Valborgstur ledde oss inte långt hemifrån, då kompisen Göran fyllde 70 så landade vi vid hans damm. En varm men tyvärr rejält blåsig vårdag i Skåne. Vi började med varsin Espresso för att få fart på huvudet efter en lång arbetsperiod. Brasan igång och en pilsner öppnad. Helt ok men eftermiddag, med utsikt över dammen och med rapsfält som börjat blomma är här riktigt fint. Eld så här tidigt på eftermiddagen har ju ett syfte, @Hanna skall baka. Kladdkaka till födelsedagsgrisen blir nog uppskattat. Färdigt resultat Senare på kvällen blev det en något större brasa också. Det hann bli maj innan vi var åter i taktältet. Natten förflöt sedan lugnt även om blåsten fortfarande höll i. Men i lä bakom verkstaden var det helt ok. Däremot vaknade jag några gånger under natten och fick för mig att det ösregnade. Fast det var bara Görans springvatten i dammen som plaskade rejält. En solig och fin morgon. Ovanligt varm och fin 1:a maj!
    3 points
  4. Nästa man till rakning, eller nästa Jeep till sminkning…! Tid att lägga lite kärlek på Lilljeepen. En rejäl tvätt, dammsugning och vaxning avklarat. Pågående: någon rostblema 🤨 och målning av trösklar. Kommande: byte skivor bak och ett krängningshämmarstag.
    2 points
  5. Ja, jag har ju även köpt hus precis så det kommer finnas ett "rest stop" strax utanför Hudiksvall från och med 26e juli!
    2 points
  6. Runt tusenlappen för eftermarknad, men inga på lager på trodo.se eller skruvat.se Hittade lite på ebay, kan bli ett komplett för under 2500 sek. Kanske lika bra, har hänt förut att man handlat billig ljuddämpare för att sen i ren panik köpa dyrt resterande för att få bilen klar.
    2 points
  7. Och hur gick det med det? 1:a maj var det ju å allting. Vackert väder åxå, massa sol å värme från molnfri himmel. Inget regn i sikte. Jo då ska man ut å förs grejer som kräver en bil med fungerande bagagelucka. Så nycklarna till Renaulten plockas fram och iväg vi far, Ian @Iudit Norlin och jag. Nämnd jag att det var varmt? Typ skönt att man har en AC varmt. Det var inte skönt för Renaulten presterade ingen kyla så felsökning av fransk AC står nu åxå på att göra listan, som börjar bli onödigt lång. Men det är väl som dom säger, för att bli färdig måste man först börja.
    2 points
  8. Trist men ibland kommer livet i vägen för ens hobbys! Vi ses kanske någon annanstans under sommaren.
    1 point
  9. Här var det tomt på anmälningar, sista anmälningsdag är på söndag 5/5. Vi har dock en anmäld via annat format och vi vill ut, så helgen blir av. Men än är det inte försent att haka på.
    1 point
  10. Pilla i sär den du har och se om du kan laga den. Två kontaktytor som sluts av ett tredje bleck. Sannolikt inte mer avancerat än att en ingenjör kan laga det. Kan man skarva ihop en hel bifront så fixar du nog en knapp också!
    1 point
  11. Grattis från Ystad till Göran och Trevlig Helg!
    1 point
  12. I slutten av mars kom fruen og klaget på skrapelyder fra bakbremsene. Etter en kort titt ble det besluttet å kjøpe nye kalippere, skiver og klosser. Stemplene i kalipperne satt fast og klossene var utslitte. Den ene bremserøren på ene kalipperen satt fast og ble ødelagt under demontering, her har jeg laget en "kopi" til venstre på den nye kalipperen. Godt brukte bremser. Har også sveiset litt rust på Passaten, skulle bytte ut litt stål på førerdøren. Men etter å ha holdt på en liten stund måtte jeg kappe ut en større firkant. Som man ser er stålet tynt over hele stykket jeg skjærte ut. Fikk også tid til å polere en gammel Volvo innimellom slagene.
    1 point
  13. Det blir inget för mig, det hamnar mitt i min flytt, samt att jag har inga grejer längre då jag sålt vagnen.
    0 points
×
×
  • Create New...