Jump to content

Plasti Dip eller Bed Liner?


Norlin
 Share

Recommended Posts

Söker rekommendationer och erfarenheter, tänker i första hand på vid behandling av stötfångare, skärmbredare, mm som är lackerad plast som är så populärt på nyare bilar.

Att Plasti Dip kan anses som en reversibel behandling medans Bed Liner är en permanent och att Plasti Dip är slät (och matt?) medans Bed Liner är "rugglig" (och matt?) är vad internet lyckas meddela och att Bed Liner verkar tåligare.

Men hur är era erfarenheter?

Och framför allt, hur svåra är de att applicera själv?

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Plastidip tåler ikke mye, så den er grei til bruk på emblemer, skjermbreddere etc. Men den bør ikke brukes på lasteplan feks, det blir sår i den med en gang.

BedLiner tåler skikkelig juling, så skal du ha noe på støtfanger foran for å kjøre ned små trær feks, er det denne du vil ha.

Hvis du bare vil endre fargen, er Plastidip fin. 

Edit:
Jeg syns ingen av de er spesielt vanskelig å påføre selv. Feilen folk flest gjør med Plastidip er at de har på for tynt lag. Da er den nesten umulig å få av, du river bare av små biter. I tillegg tåler den ikke petroleumsbasert avfetting (kaldavfetting), da mykner den opp og løsner.

Edited by iknutis
  • Like 1
  • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

  • Moderators

Enig m @iknutis, PiD är smink som är lätt att bättra på men tål mindre stryk. Har lackat grillen på Snövit, fälgar och annat som inte får så mycket stryk och bättrat på när det behövts utan att det blir skillnad i nyans. Minst 6- 7 lager 

Bedliner och liknande produkter är tipp topp till kofångare, rocksliders och ytor som åker på det rejält. Min bakre kofångare kan jag " tvätta " med stålborste utan att coatingen far illa av det.

Har ingen erfarenhet av att spraya Bedliner eller liknande själv.  

  • Thanks 2
  • Thumb up 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Använder du raptor bedliner så kandu få den nästan helt slät o du kan applicera den själv. Det går även blanda i gummi som säljs i påsar om du vill ha lite skrövlig o slitstark yta. Har provat plastidip men den funkar inte i skogen. Blir det revor så vill den gärna lossna

  • Thanks 1
  • Thumb up 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Lite sen på bollen här men tänkte slinka med ett par funderingar.

Jag ska försöka göra om en grill till Jeep med plastidip som underlag sedan granitspray och vilken färg som passar lämpligast ovan på det samt matt klarlack för att få en hållbar strukturliknande yta tänkte återkomma med resultat om någon är intresserad.

Har även funderingar kring att använda plastidip som underlag på strukturerad stötfångare med samma som ovan granitspray och valfri lack/färg samt matt klarlack för att testa och se hur det håller sig. 
 

Som sagt ett test men roligt om det fungerar för att enkelt och reversibelt ändra färg på bilen och kring detaljer.

  • Thumb up 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...