Hanna Posted March 13 Share Posted March 13 Överlevnadshelg på skånskt vis 17-19 maj 2024 Go mad, möed mad å mad i rättan tid! Vi bjuder härmed in till en matlagningshelg utomhus på Offroadbanan i Osby. Vi hoppas på lika bra väder som i fjol. Vi genomför eventet i samarbete med Offroadbanan.se. Ankomst fredag kväll eller lördag förmiddag. - Ni kommer att få tips och råd om mat som är kul och god att laga ute över öppen eld. - Ni kommer få testa att tillaga mat med hjälp av er egen utrustning, samt även med den utrustning vi har med oss. - Ni kommer garanterat att äta er mätta! Under helgen kommer det även att erbjudas möjlighet att prova diverse aktiviteter på Offroadbanan.se - Frikörning på banan med egen bil 500kr/hela helgen - Körning för grupp med Jeep från Offroadbanan 850/person - Femkamp om vi blir ett gäng, 550kr/person - För andra alternativ se Offroadbanans hemsida. Tidpunkt: 17-19maj 2024 Camp: Offroadbanan.se i Osby Kostnad: 400kr/vuxen(över 15år), betalas vid ankomsten Anmälan: I tråden Max antal bilar: 10 stycken Sista anmälningsdag: 5 maj 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norlin Posted March 14 Share Posted March 14 (edited) Inskrivet i kalendern. ping @Iudit Norlin "Må planeterna stå i rätt läge så detta händer" Edited March 14 by Norlin 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vikingstål Posted March 18 Share Posted March 18 Jag hoppas på att komma. Det händer dock en del saker i mitt just nu som har satt lite spår i min mentala ork samt ekonomi för nöje. Vi ser närmare anmälningsdatum hur det kommer bli för min del. Räkna mig som ett kanske fram till dess. 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Premium Member Lars 9k Posted March 18 Premium Member Share Posted March 18 6 timmar sedan, Vikingstål said: Jag hoppas på att komma. Det händer dock en del saker i mitt just nu som har satt lite spår i min mentala ork samt ekonomi för nöje. Vi ser närmare anmälningsdatum hur det kommer bli för min del. Räkna mig som ett kanske fram till dess. Vi räknar med dig! Är den mentala orken för låg får vi väl köra upp och hämta dig!!! Hoppas det löser sig på ett så bra sätt som det går! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Premium Member Lars 9k Posted May 1 Premium Member Share Posted May 1 Här var det tomt på anmälningar, sista anmälningsdag är på söndag 5/5. Vi har dock en anmäld via annat format och vi vill ut, så helgen blir av. Men än är det inte försent att haka på. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norlin Posted May 5 Share Posted May 5 Sorry, får inte till det 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vikingstål Posted May 5 Share Posted May 5 Det blir inget för mig, det hamnar mitt i min flytt, samt att jag har inga grejer längre då jag sålt vagnen. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Premium Member Lars 9k Posted May 5 Premium Member Share Posted May 5 1 timma sedan, Norlin said: Sorry, får inte till det 36 minuter sedan, Vikingstål said: Det blir inget för mig, det hamnar mitt i min flytt, samt att jag har inga grejer längre då jag sålt vagnen. Trist men ibland kommer livet i vägen för ens hobbys! Vi ses kanske någon annanstans under sommaren. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vikingstål Posted May 5 Share Posted May 5 2 minutes ago, Lars 9k said: Trist men ibland kommer livet i vägen för ens hobbys! Vi ses kanske någon annanstans under sommaren. Ja, jag har ju även köpt hus precis så det kommer finnas ett "rest stop" strax utanför Hudiksvall från och med 26e juli! 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hanna Posted Tuesday at 05:39 PM Author Share Posted Tuesday at 05:39 PM (edited) Då är det snart dags! 😁 Vi håller på att lasta bilen för kommande helg och vi ser fram emot en trevlig helg. Det ska bli fint väder, mycket mat och trevligt sällskap. Program: Fredag den 17 maj 15.00 Hanna och Lars på plats på Offroadbanan 15.00-18.00 Enskilt upprättande av camp 18.00 Gemensam matlagning av kvällens 3-rättersmeny. Lördag den 18 maj 08.30 Bakning av frukostbullar 12.00-13.00 Gemensam lunchtillverkning Under eftermiddagen blir det brödbakning. 17.00 Gemensam tillagning av kvällens 3-rättersmeny. Vi kommer att försöka göra det mesta som bjuds laktosfritt. Söndag den 19 maj 08.30 Frukost 12.00-13.00 Gemensam Lunchtillverkning. Jag kommer att handla det mesta av råvaror, förutom det jag sagt till er när vi talats vid. Vad står på menyerna: Endast Hanna vet 😜 @Malin Nygren vet också och @Magnus Nygren, fast han kan ha glömt. @Lars 9kvet också, men jag vet att han har glömt det igen!😎 Vill man bara komma och besöka oss och kolla in eländet så är det gratis! Edited Maj 3, 2023 by Hanna Edited Tuesday at 05:51 PM by Hanna 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malin Nygren Posted Thursday at 07:31 PM Share Posted Thursday at 07:31 PM Då vår bil ska hinnas med att servas och vi jobbar tills 16.00 så dyker vi upp så fort vi kan. Ska bli kul att laga mat och äta god mat igen 😄 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hanna Posted Friday at 11:47 AM Author Share Posted Friday at 11:47 AM Då är vi på gång mot Osby och en Överlevnadshelg. Ser ut som om vi kommer att få tur med vädret. Mellan raps och syren!❤️ Dock ser inte Ringsjön så varm ut, så det får vänta med ett dopp! 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Premium Member Lars 9k Posted Friday at 03:38 PM Premium Member Share Posted Friday at 03:38 PM Framme på Offroadbanan en somrig start med Remmarlöv Lager och jordgubbar. Jonas har slått gräset så det är nästan FÖR fint, viss campingvarning! Då brandrisken är hög har vi bullat upp rejält med vatten och eldar på vår plåt som vi brukar ha vid Ivösjön. @Hanna har redan satt deg till bröd och börjat förbereda för kvällens middag. Veden skall nog räcka annars har Jonas mer. Camp klar för vår del, nu väntar vi på resterande deltagare. @Hannaoch @Malin Nygren får sen lägga ut texten om maten allteftersom! Önskar @iknutis och övriga norrmän och kvinnor en Glad 17:e maj!! 🇳🇴 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hanna Posted Friday at 05:11 PM Author Share Posted Friday at 05:11 PM (edited) Fredag kväll! Vad blir det till mat? Så fort vi ställt bilen på rätt ställe var det dags att börja fixa med maten. Lars fick börja gräva till eldgropen . Edited Friday at 09:39 PM by Hanna 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hanna Posted Friday at 09:44 PM Author Share Posted Friday at 09:44 PM (edited) Dagens huvudrätt: Chili con carne😋 Med paprika, lök och vitlök. Sedan i med färsen. Och lite annat smått och gott😁 Samtidigt med Chilin så åkte brödet in i ugnen. Nybakat bröd till Chili sitter som en smäck! @Magnus Nygrenoch @Malin Nygrendök upp lagom till maten var färdig. Till efterrätt: Kladdkaka En kladdkaka i ”skogen” är ett måste. Nu är vi mätta och lite trötta, så nu är det dags att knyta sig. Edited Friday at 09:49 PM by Hanna 1 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hanna Posted 23 hours ago Author Share Posted 23 hours ago (edited) Godmorgon världen! Blir vackert väder idag också. Från noll till hundra på ett par minuter. Ganska fort efter uppstigning var eldarna igång. Nybakat till frukost när man är ute är ett måste. Jag gjorde scones och Malin gjorde bullar. Edited 20 hours ago by Hanna 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Premium Member Lars 9k Posted 20 hours ago Premium Member Share Posted 20 hours ago Strax innan lunch utökades gänget med @Lennart Jansson och Marie. 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hanna Posted 16 hours ago Author Share Posted 16 hours ago Lördag lunch Till lunch kommer vi att servera något nytt ( i alla fall för oss). Fast jag gjorde en testomgång förra helgen, med mina syskon som försökskaniner.😎 Fyllda bagels. Dessa är fyllda med i grunden: bacon, lök och persilja extra smaksättning: pesto och gorgonzola Penslas med lite ägg i kanterna innan den rullas ihop. Det blev 3 varianter, då den med extra smaksättning av gorgonzola var godast. Alla var goda, men… 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hanna Posted 9 hours ago Author Share Posted 9 hours ago Lördag eftermiddag och kväll. På eftermiddagen stod det brödbak på schemat. En kontroll av innertemperaturen på Maries bröd. 94 grader, då är det klart! Malins bröd Sedan är det dags att dra igång kvällens 3-rätters. Malin och Magnus gör förrätten, en paj med bacon, kantarell och västerbottenost. Jag förbereder för efterrätten, Bärpaj. Förgräddning av pajskalet och sedan i med fyllningen. En fantastiskt god paj. Till huvudrätt blev det kycklingwok med nudlar, som Marie kokade ihopa. Serveras med lite sweet chilisås. Här i mellan hade vi en lite tävling som Jonas på Offroadbanan hittade på till oss. Jag vann😎 Efterrätten gick också ner😁 Sedan blev det ytterligare en stund vid elden. Något mätta och trätta kryper vi nu i säng. Det har varit en helt strålande dag. 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now