Jump to content

Hiluxramble


blackstream
 Share

Recommended Posts

@Wiberg man får plats 4 personer vid sittande bord + utrymme för matlagning. En förutsättning är dock några sidoväggar som ger större utrymme eftersom dom är vinklade. Kvalitetsmässigt hade jag nog hellre haft alu-cab eller liknande, men deras sidor går rakt ned och då räcker inte utrymmet. (Jag förstårs caddat upp det innan jag köpte foxwingen)

Innan foxwingen hade jag en "rakt ut" markis. Då blir det trångt när det regnar och jag spände upp tarp, vilket är sådär. 

På Pajeron hade jag två sidoväggar, nu har jag köpt två till och det blir både större och framförallt trevligare. Vi bor på campingar en del och då är det skönt med insynsskydd.

Nej, tyvärr, taktältsöppningen är åt andra hållet och jag har inget annex. Vi får se hur vi gör med taktältet, det är 180cm brett och ungarna har blivit större. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

11 minuter sedan, Lars 9k sade:

Trevligt med dagsturer där man kan prova ut grejerna lite!!

Ser bra ut fast jag kan ju konstatera att vingen ger sämmre skydd och tillgång till dörrarna, om man jämför med min markis.

Du får väl det stora utrymmet snett bakom  ”bakluckan? Är där plats att duka upp samtidigt som man lagar mat under ”bakluckan?

Tack. Ja, förardörren blir inte speciellt tillgänglig så som det är riggat på bilden. På Pajeron, som ju va kortare, så va förardörren inuti markisen. Man kan ju även fälla upp väggsidorna, det följer med teleskoppinnar, så har man väldigt mycket utrymme. 

Jo, det är rymligt. Jag har ett 113x75cm bord och väldigt smidiga stolar.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Tail light mod. Belysningen bakåt som sitter på kåpan ger bra lyse lite längre bak och man får en markant skugga precis bakom bilen. Det gör att man inte ser speciellt bra i backkameran, det blir "The Bright White Light"  borta i skogen och "In The Dark Shadows"  närmast bilen. Provade med att flytta bak lamporna på kåpan för att minska skuggan men det blev inte tillräckligt. Så det blev en lampa intill dragkroken som tänds tillsammans med backljuset. Så nu har jag en en ny skugga från dragkroken istället... en lampa till kanske. 

20180211_115424-01.jpeg

  • Haha 3
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Lastnät mot kyl

Det dröjde ganska länge innan andra grabben fick vattkoppor, men nu är vi i full gång. 

Skydd mot kylen som så många säger att man ska ha. Det va ganska kul att jobba med öljetter när jag gjorde ficklampshållaren, så jag fortsatte med att göra ett slags lastnät. 

Det lilla uppfällbara bordet passade perfekt, tänker göra snabbfästen för att spänna fast det oxå. 

 

IMG_20180223_122440.jpg

Edited by blackstream
  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

On 2018-02-24 at 12.04, blackstream sade:

...

Skor, väldigt skrymmande att packa har jag märkt på tidigare resor. När man är fyra personer blir det lätt 12 par, lågt räknat. 

...

Skulle egentligen skriva att du behöver bara ett par per person => Flip-flop, fungerar 99% av tiden, den övriga tiden får man helt enkelt lida lite ... 
Men sen när jag skulle göra ett roligt foto-montage över alla bilder där jag har flip-flops så insåg jag att jag är typ "Sex and the City" Carrie, jag har massor av olika skodon med mig :$ men rekommendationen är ändå alltid Flip-flops! :D

Istället för roligt fotomontage så bjuder jag på söt uteliggarhundvalp ?

 

Hundvalp.JPG

  • Like 1
  • Haha 3
Link to comment
Share on other sites

Jo @MrWIB, jag försöker odla en bild av mig själv att jag åker världen runt i skägg, flip-flop och endast ett leende på fickan. Men i verkligheten åker jag till Danmark med dubbla par fotriktiga Ecco. ? (här hade jag lagt en bild på en söt uteliggarhundvalp, om det funnits några i Danmark) 

 

  • Like 1
  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

Genomförningar till flaket

Fått frågor om hur jag fått in kablar i flaket från några olika håll. 

Det finns orginalhål i alla fyra hörn på flaket som gör att man kan dra kabel ned under bilen. Svåra att se om man inte vet att dom finns där. Jag tror dom finns där även på äldre modeller. När man dragit sin kabel and shits kan det ju va en bra idé att täta dom så slipper man nog lite damm. 

IMG_20180304_082607.jpg

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Ledbyte och Benbryte

Efter att avklarat vattkoppor i flera omgångar så passar ena grabben (han som bröt armen två gånger i somras) på att bryta benet. Det ger ju tillfälle att byta all ledbelysning i kåpan då det blir några dagars VAB. Alla led-stripar har gått sönder. Antingen kortslutning eller så har den fantastiska CTEK DUAL laddat sönder dom. Den ger ju ca 14,7V och det är möjligt att led-arna inte klarar det? Det hände iaf i samband med att jag höll på att testa laddningen och hade belysningen igång. Det är inte omöjligt att det blev kortslutning, ganska bristfällig kvalitet. Kablarna är väldigt tunna och isoleringshöljet blir lätt nött mot metallhöljets kant som man ser på bilderna nedan. Sen kan nog metallhöljet ligga mot lödningarna på "kretskortet" och kortsluta. Korkad konstruktion, men det va billigt som skit och då får man skit. Jag hade några extra orangea, inte till alla, så nu är det en blandning av sjukhusvitt och orange. Perfekt i cirkustältet. Nu är dom iaf omlödda och moddade så att den inte ska kunna bli kortslutning. Sen får vi se om jag vågar ha dom på när CTEKen laddar. Och, äntligen har man fått användning för Walkie-Talkie-klockorna, perfekt att ha vid brutet-ben-vab. Nästa helg smällare det, då blir det cirkus i dom värmländska skogarna på många olika sätt är jag rädd för! 

IMG_20180309_142418.thumb.jpg.9599813f9c4cdd5d6a3d76a30bcf8fce.jpg

Edited by blackstream
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

34 minuter sedan, Lars 9k sade:

Vad har du för spec på LED-stripsen?

Många av de tar ju 10-30V och fixar därför både 12 och 24V system.

Dvs i så fall skall ju inte Ctek vara boven.

Ja, precis. Lite lurigt. Jag har två sorter. Vita och orangea. Dom vita är specade 12-24V men dom orangea har inget specat. Men dom är ju gjorda för bilar så dom borde ju tåla laddspänning tycker man. Men det kan va kylan kanske?

Edited by blackstream
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...