Andreas

Premium
 • Innehållsantal

  43
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Days Won

  3

Andreas last won the day on December 29 2018

Andreas had the most liked content!

Anseende bland gemenskapen

157 Excellent

Om Andreas

 • Rank
  Advanced Member
 • Födelsedag 24. mai 1984

Personal Information

 • Ort
  Deje
 • Land
  Sverige

Overlanding information

 • Fordon
  Suzuki
 • Kommunikation
  Ingen com-radio
  VHF/UHF
 • Övernattning
  I bilen
  Frittstående tält

Senaste besökare till profilen

607 profilvisningar
 1. Andreas

  Små turer med Suzuki Samurai

  Ja på nyår var ryggsäcken packad och sambo, hundar och jag började traska uppåt, när vi kom upp så blåste det så in i norden, typisk går ju nästan förbi grillplatsen varje dag med hundarna och det har varit hur lungt och fridfullt som helst, ja ja blåst eller inte här skulle lagas mat, och mat blev det, när kaffet och ölburken var avklarade och maten började bli färdig så bestämde vi oss för att packa ner maten i matlådor och traska hem och sätta oss i soffan och äta, för nu började det bli rejält blött och blåsigt. Så med lite skadat ego traska jag hemåt, stoppade in allt i ugnen en stund och sedan blev det soffmys med grillad potatis, fläskfilé, beasås. Efterrätt, grillad annanas med hackade nötter och vaniljvisp. smakade riktigt bra, fast vi fuskade och åt hemma😊 Och jag fick iaf en tur i skogen innan fin middagen skulle börjas och lagas på eftermiddagen. men nästa gång ska det banne mig ätas i skogen också😊
 2. Idag var jag upp med lite ved till grillplatsen på berget, då det ska lagas mat utomhus på nyår, jag behövde något att ha veden i där uppe så jag snickrade ihop en låda, jag kunde väl tagit en kärra kanske, men skogen börjar bakom huset så det blir ingen väg körning Och tur är väl det kanske😂 som ni kanske ser har jag vinterdäcken på vilket gjorde denna lilla tur intressant, med vinterdäcken på sänker jag bilen nästan 10 cm vilket inte var optimalt på denna stig. jag fick använda vinchen en Gång Då jag sätte bakhjulet mellan en sten och en stubbe. även madtraxen fick jag använda då jag lyckades ställa framaxeln på en frusen stubbe. Med cooper däcken går bilen över alla hinder på denna stigen, men nu fick jag kämpa lite😋 Väl uppe vid grillplatsen blev det att ställa iordning mitt bygge och lasta ur veden. sen var det att vända hemåt och invänta nyår, Då blir det promenad med ryggsäck, hundar och sambo. Och bilen får stanna hemma, men roligt var det att leverera ved😊
 3. Andreas

  God Jul alla Overlanders!

  God jul!
 4. Andreas

  Suzuki Samurai

  Detta har hänt med Suzuki medans jag varit dålig på att uppdatera här på forummet. Min mor har varit snäll och hjälp mig att sy en väska att ha sopor i på reserv hjulet, och ett nytt vinchskydd fick det bli i samma veva. , vinchen hade en dendens att dra ur batteriet och jag fick koppla den till en huvudströmbrytare, det krävdes att bygga en liten panel att sätta den i ,denna har även målats svart nu, sen har min far och jag byggt en bensindunks hållare att ha bredvid reservdäcket den förra dunk hållaren som jag hade i reservhjulet sitter kvar och jag har införskaffat en ny dunk att ha vatten i, denna har jag kopplat en slang till locket med en trycktankspump som kommer ut på baksidan fälgen. Så man når den när man står och lagar mat med öppen bakdörr. (Inte testat fall det funkar i praktiken än) detta hade jag inga bilder på men lägger upp två fina där den röda fina dunken syns iaf.
 5. Andreas

  Andreas.E - Jeep Wrangler 2012

  Grattis, blir roligt att följa ditt bygge. 👍🏻
 6. Andreas

  Suzuki

  Nu har jag besiktat suzukin för första gången i min ägo, det gick fantastiskt bra faktiskt, Bara två enkla tvåor att fixa till, ett relä som saktar in ledblinkersena och ett nytt fäste på mitten av ett bromsrör.
 7. Andreas

  Första mini turen med suzukin

  Idag fick man tid för en liten båt tur, nu när det varit så fint väder ett tag så har taket åkt av suzukin, Och då var resten av familjen också intresserade av att åka Suzuki.
 8. Andreas

  Valborgstur i ”söder”

  Grattis Jon! Ser ut som du har haft en toppen helg.
 9. Såg ut att vara en fin Toyota för 5000:-?? Visst kan man ha roligt med billiga bilar, det är resan och eventuellt sällskap som spelar roll, ska bli kul att träffa dig igen på vårturen? tycker du ska ta upp idén om en 6 hjulig pajero?? Synd att ett sånt kompetent bygge ska begravas, och blir den sexhjulsdriven kommer du nog lite längre in i skogen än du gjort förut, så då kanske det är värt bränslekostnaden??
 10. Andreas

  Vad har ni för mobiltelefon skärmbild ?

  Självklart på suzukin På väg hem från grill platsen hemma på berget!
 11. Ni får ha det så kul i snön? önskar jag kunde blivit med, men tyvärr så fick jag inte delarna jag behövde för att skruva ihop min bil?
 12. Andreas

  Suzuki

  När jag var ute och åkte för någon vecka sedan, så small det kraftigt ifrån bilen i en kurva, Då jag har misstänkt att svetsdiffen i bakaxeln skulle gå sönder så småningom, så var det detta jag misstänkte hade hänt, men när jag provade så kände jag inget speciellt, inga ljud eller något konstigt, så jag for hem och senare på dagen skulle jag upp till grillplatsen med lite ved, Då åkte kugghjulet antagligen av drivaxeln, Det började skramla från bak axeln och jag satte mig duktigt fast i leran på vägen upp för berget. Det Drev bara på ena hjulet bak och jag fick svar på mina funderingar på vad det var som small. Det blev in till grannen och riva isär. Då jag köpte en reservdels bil för ett tag sen så hade jag lite reservdelar hemma, detta var ju dock en sj413 så pinjong drevet tror jag det heter och det stora drevet i bakaxeln skiljer sig från samurajen. Men själva klumpen med små drev i verkar vara lika så jag bytte det stora drevet och satte i den, ska få i en typ av diff så småningom, men jag vet för lite om dom olika modellerna än så länge, får höra med folk som sysslat med detta, för och nack delar med klo diff och lamelldiff och allt som dom heter. och vilken som är mest prisvärd för mina ändamål. Det verkar ju som man kan lägga hur mycket pengar som helst i en axel. Jag är väldigt novis på detta, och detta var den första bak axeln jag hade isär. De som svetsade denna diff valde att plocka ur fyra drev och pinnarna, de svetsade dreven där drivaxlarna går i klumpen, men det gjorde ju att klumpen blev helt obrukbar då man aldrig kommer kunna göra rent den från svetts. Så jag hoppas det stämmer med klumpen från sj413 nu väntar jag bara på hjullager som var lika bra att byta då man ändå tog isär det. hoppas de hinner komma under veckan så man hinner få ihop den innan körningen vid Bosses till helgen, då lär man nog fastna i snön lite lättare, som jag har förstått det ska den driva på det lättaste hjulet bak med original i?
 13. Det skulle vara riktigt roligt, hoppas bara jag får ihop bilen tills dess, väntar på hjullager till bakaxeln då jag knäckte svetsdiffen så har jag fått renovera lite, stoppade i en original nu så får vi se fall den tar sig fram ändå, annars får jag luska i fall man ska försöka få i någon annan typ av diff senare. hör av mig så fort grejorna kommer så jag vet fall jag hinner att få ihop bilen.
 14. Lite avis på att ha ett snickeri på gården?, trevligt att den fungerade så bra till ett så bra pris. Det ska jag tippsa grannen om till hans verkstad?? Ett bra komplement till vedeldningen, hur lång tid tog det att värma upp snickeriet?
 15. Andreas

  Suzuki

  Nu är provturen gjord och allt verkar som det sköter sig fint, lamellpaketet kostade 556:- så nu får man väl säga att man kostat på den lilla bilen? förutom en duktig förkylning som jag hoppas lägger sig, så ska jag vara redo att inta julbordet nästa helg? Och inte bli stående med slirande lameller iaf