Jump to content

Fredrik’s Garage


Fredrik Z
 Share

Recommended Posts

Skåpet är nu rensat på det mesta utav skräp och militära rester. Låter dock gångvärmen sitta kvar, då det blir ”gratis” värme när man kör. 
Har ju också samlat på mig lite saker allt eftersom, så hade en Wallas stod i garaget. Den lär kunna värma skåpet (som snart får heta campern) bra. Kommer även dra en slang för värme in i hytten från den. 

A39369C6-DB0B-4811-B582-E12D68306AAB.jpeg

397135C7-DB90-44F6-B5DF-EEC2817531E9.jpeg

  • Thumb up 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Fick i dagarna en glad överraskning. Säljaren till min bil nämnde 3” karosshöjning. Tänkte inte så mkt mer på det då jag är van vid höga bilar och har som ingen annan J20 att jämföra med. Men plötsligt så fick jag fatt i den som ägt bilen tidigare. (Han hade även haft en likadan tidigare som han åkt till ishavet med) 

Nämnde att jag funderade på att montera större däck (ca 31” på nu) och frågade om han trodde 33 eller 35 skulle bli bäst? Om han trodde 35” kunde få plats? jodå, bilen är 3” höjd i kaross, men även 4” i fjädring. 
visar sig att den tidigare gått på 38,5” med minimalt skrap vid full styrning och flex. 😃 

fick även bild på bilen med de ”lite större” däcken på. 
 

 

5BCD4F73-1F44-49DD-BA9E-4AE6FB165333.jpeg

  • Like 3
  • Thumb up 7
Link to comment
Share on other sites

Julhelgen räddad! Var idag och hämtade lite servicedetaljer. Olja, alla filter, rotor, fördelare och stift. Ska beställa en renoveringssats till förgasaren också, sen borde den vara som ”ny”. 
brukar ta en spritpenna och skriva datum på alla filter när jag byter, så skipper jag undra i framtiden. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Blev en tur till stugan med familjen några dagar. Hem imorgon och har ett paket hemma innehållande en ny värmare. Den Wallas jag har testmonterat i bilen blir lite väl skrymmande och onödigt stor. Slog till på en ”kinavärmare” som jag ändå hört mkt gott om. I värsta fall så har jag just slängt 1000:- i sjön. Den bör iaf vara lite smidigare att montera och den ska komma med både fjärrkontroll och LCD display. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • Fredrik Z changed the title to Fredrik’s F150 + Jeep J20
  • 2 months later...

Dåligt med uppdateringar här, varit mkt annat ett tag. Bilen har fått en ordentlig service där jag även gick igenom förgasaren. Accpumpens membran läckte, så bestämde mig för att kolla igenom resten också. 
väl med förgasaren på plats så gick bilen... mindre bra. Aldrig mekat förgasare tidigare, så självklart misstänkte jag något klantigt fel. Rev den igen, mätte och satte ihop. Gick inte bättre för det. Efter mkt kliande i hårbotten och googlande så lutade det åt vacuumläcka någonstans. 
mkt riktigt så var slangen till ”power valve” sprucken. (Säkert original sedan 1981..) min egna teori är att det läckande membranet gjort att det droppat bensin på slangen som sen blivit hård och spruckit. 
dit med 10cm ny slang och bilen gick som den ska igen :) 

 

nu kan jag återgå till att inreda ”skåpet” som jag vill ha det. 
 

Har dock en liten fundering ang placering utav värmaren. För att slippa så mkt ljud som möjligt, framförallt tickande från bränslepumpen, så funderar jag på att montera värmaren i hytten bakom förarstolen och placera tanken bakom passagerarsätet. Kommer ändå vilja ha möjlighet att värma hytten med den, men på det här viset så frigör jag ju plats i skåpet. Försöker komma på nackdelar med den placeringen och undrar egentligen om jag missat någonting uppenbart. Termostaten kommer sitta bak i skåpet och vill jag starta värmaren när jag kör så har jag fjärrstart. 
 

får fylla på med bilder framöver. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

När man har tusen andra saker som borde prioriteras först, så kommer man på någonting helt annat.. ja just i montering utav värmare mm så kom jag på att det inte funkar att ha en kromad grill och stötfångare på en militärgrön bil.. sagt och gjort. Dagens miniprojekt blev att lacka om till svart. Tanken var raptor bedliner, men bristen på tillgång gjorde att det föll på hammarlack på sprayburk istället. Resultatet lackmässigt blev över förväntan och när jag ändå var i farten så blev det lite lysen också. Hade 5st nbb 225 med 75w speedstart xenon liggandes från min hilux jag hade förut. 

480CD041-B419-4BA9-81B2-338902525AC5.jpeg

00B25737-AEE0-42B4-B4F8-8761338DF6B4.jpeg

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Igår åkte takkorgen på plats. Hade den över hemma från en Defender 130 jag hade. Samma modell som sitter på militärens nyare bilar, så den passar bra tänker jag. Framför den är planen att fästa solcell. 
 

 

56F85E48-4DDE-4ACD-8A15-C4E2ACF7C9EE.jpeg

D832876B-DA6A-4729-B1FB-C4C0F4E190D2.jpeg

  • Like 2
  • Thumb up 1
Link to comment
Share on other sites

  • Premium Member

Jag har en sådan sedan ett antal år och den läckte……. men med dubbla packningar i locket är den tät.

Dock är det meckigt att hålla  koll på den extra packningen men tack och lov används inte dunken så ofta.

Värdet av denna info är väl dock begränsad då jag misstänker att de bytt leverantör minst tre gånger sedan jag köpte min dunk! ;)

 

Link to comment
Share on other sites

Tror den här är relativt ny hos biltema. Däremot är jag väldigt osugen på att ha läckande dunkar på taket. 😁

får kanske köpa två och testa. I värsta fall så får jag ha dem till någonting annat än ovanpå bilen. 

Edited by Fredrik Z
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • Fredrik Z changed the title to Fredrik’s Jeep J20
  • 1 month later...

Rotation i bilparken. Ford F-150 såld och blev en Kia Sorento 21 istället. Lite ändrade prioriteringar med barn + annat som gör att tiden inte riktigt räcker till. Har lagt en förhandsbokning på ett taktält till Kian, så inom kort kommer jag lägga ut jeepen på annons också. 🤷‍♂️ 
 

Bara att inse att jag förmodligen inte kommer köra på ställen där jag behöver något vassare än Kia den närmsta tiden. Den kommer få agera campingbil och även dra en liten båt att kunna sjösätta i små sjöar här och där. 

C097A769-1EB7-4D33-AF57-56D2E006A410.jpeg

  • Like 1
  • OMG 2
  • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Taktältet bör anlända vilken dag som helst nu 😀 Blev ett Åreskutan 165 från taktältarna. 
Jag får väl erkänna att jag kanske har ett par bevakningar på bilar på blocket också. Är lite sugen på en Pajero Sport om jag snubblar över någon i bra skick till rätt pris. För och nackdelar med en sån? 

  • Thumb up 1
Link to comment
Share on other sites

Enl säljaren så är kylaren dålig, men såg inget när jag tittade på den och den var full med glykol. Lite för långt bort att chansa på att köra hem den, samt att den står på sommardäck, så jag kommer ta den på släpvagn hem. 
sen får jag i lugn och ro gå igenom bilen hemma i garaget. 

  • Like 1
  • Thumb up 2
Link to comment
Share on other sites

  • Fredrik Z changed the title to Fredrik’s Garage

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...