Premium Member Lars 9k Posted April 14, 2021 Premium Member Share Posted April 14, 2021 (edited) Överlevnadshelg på skånskt vis 21-23 maj 2021 Go mad, möed mad å mad i rättan tid! I fjol genomförde @Lars 9k, @Hanna, @Malin Nygren och @Magnus Nygren en matlagningshelg i skogen. https://www.overlanding.nu/forum/index.php?/topic/836-lars-hannas-sm%C3%A5turer/&do=findComment&comment=20876 Under året har det sedan kommit förfrågningar efter något liknande. Såååååå……. Här kommer inbjudan från Overlanding.nu Skånesektion som i samarbete med Offroadbanan.se arrangerar en matlagningshelg i overlandinganda. Ankomst fredag kväll eller lördag förmiddag. Ni kommer att få tips och råd om vad som är möjligt att laga för mat ute över öppen eld. Ni kommer att få testa att tillaga mat med hjälp av er egen utrustning, samt även med den utrustning vi har. Ni kommer garanterat att äta er mätta! Under helgen kommer det även att erbjudas möjlighet att prova diverse aktiviteter på Offroadbanan.se Tidpunkt: 21-23 maj 2021Camp: Offroadbanan.se i OsbyKostnad: 100kr/vuxen(över 15år), betalas vid ankomstenAnmälan: I Ovelanding.nu butik enligt inlägg längre ned i tråden Max antal bilar: 10styckenSista anmälningsdag: 10 maj Mer detaljerad information kommer inom kort i tråden. Edited April 16, 2021 by Lars 9k Ändrat anmälan 3 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderators Wiberg Posted April 15, 2021 Moderators Share Posted April 15, 2021 Spännande! Vet att vi är flera som hade velat vara med men är hindrade av den nuvarande situationen så det kanske krävs en repris på detta . Hoppas ni går igjenom 2nd Try Chicken - det är en riktig höjdare . 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonas Andersson Posted April 15, 2021 Share Posted April 15, 2021 Jobbar fre, lör och sön... 😭 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Premium Member Lars 9k Posted April 15, 2021 Author Premium Member Share Posted April 15, 2021 Offroadkörning och femkamp! Offroadbanan ger oss möjlighet att även göra lite annat än att laga mat och äta. Så för kockar som vill ha omväxling, eller för oss som inte tänker hänga över elden hela tiden, finns möjlighet att göra lite annat. Vi kan köra en femkamp om vi blir 8 stycken som är intresserade, kostar 350kr/person Om någon får loss sin bil från matlagningen är det fritt att köra Offroad så mycket man orkar på banan mellan klockan 10-16 respektive dag. Kostnad 500/bil. Det går också att som grupp köra offroad med en av banans bilar för 650kr/person. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fredrik L Posted April 15, 2021 Share Posted April 15, 2021 Låter riktigt kul Lars men tiden krockar tyvärr med Softtrailen i Borås. En annan gång 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hanna Posted April 17, 2021 Share Posted April 17, 2021 (edited) Överlevnadshelg Ankomst fredag kväll eller lördag förmiddag. Ni kommer att få tips och råd om vad som är möjligt att laga för mat ute i det fria på öppen eld. Det mesta är möjligt. Ni kommer att få testa att laga mat med hjälp av er egen utrustning, ni kan även få använda vår utrustning. Matlagningsutrustning som vi använder utöver gasolkök är: Grill, Muurikka, gjutjärnspannor och Dutch oven. Mat som kommer att förevisas av oss: - Bröd, frukostbullar och tunnbröd - Potatisgratäng och Pizza - Kladdkaka och Bärpaj Program: Fredag den 21 maj 15.00 Hanna och Lars på plats på Offroadbanan 15.00-20.00 Enskilt upprättande av camp och matlagning 20.00 Samling vid huvudelden, genomgång av helgens event, tillagning och servering av krabbelurer samt våfflor. Lördag den 22 maj 08.30 Bakning av frukostbullar 12.00-13.00 Lunchtillverkning Under eftermiddagen blir det brödbakning. 17.00 Middagstillverkning. Potatisgratäng förevisas, Efterrättspaj tillagas till alla som vill, den är varken gluten eller laktos -fri Söndag den 23 maj 08.30 Bakning av frukostbullar 12.00-13.00 Lunchtillverkning 14.00 Avslutning med kladdkaka Hela eventet kommer att vara utomhus men vi håller Corona-avstånd som sig bör ändå. Vi kommer att ha ett antal eldgropar igång under helgen. ALLA är välkomna oavsett erfarenhet av matlagning över öppen eld. Edited April 17, 2021 by Hanna 4 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hanna Posted April 21, 2021 Share Posted April 21, 2021 (edited) Överlevnadshelg Som deltagare ska ni ta med de matvaror ni vill/kommer att använda, samt ved för att hålla igång elden dessa dagar. Vi kommer att ha ett antal eldgropar igång under helgen. Det kommer att finnas möjlighet att köpa ved av Jonas på Offroadbanan. Tips på maträtter som kan lagas: Jeeprulle Bacon & gorgonzola-pasta Kycklingwok Pizza Laxpasta Overlanding Jakob 2nd try chicken Samurajkyckling Schnizig gryta Tacogratäng En del av dessa rätter kan ni hitta recepten på här på forumet under Generellt / Overlanding cooking Har ni egna förslag på maträtter ni vill prova så ange det här i tråden efter ni anmäler er. Efter att ni anmält er, så gör ett inlägg i tråden där ni uppger följande: 1. Antal personer i bilen 2. Vad vill ni testa att laga till själva 3. Vad har ni för köksutrustning 4. Vad vill ni göra på Offroadbanan Edited April 21, 2021 by Hanna 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Premium Member Lars 9k Posted May 2, 2021 Author Premium Member Share Posted May 2, 2021 Endast 10 platser kvar!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lennart Jansson Posted May 3, 2021 Share Posted May 3, 2021 Lennart och Marie kommer. 2 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Premium Member Lars 9k Posted May 3, 2021 Author Premium Member Share Posted May 3, 2021 Välkommen @Lennart Jansson! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Premium Member Lars 9k Posted May 6, 2021 Author Premium Member Share Posted May 6, 2021 On 4/21/2021 at 7:55 PM, Hanna said: Efter att ni anmält er, så gör ett inlägg i tråden där ni uppger följande: 1. Antal personer i bilen 2. Vad vill ni testa att laga till själva 3. Vad har ni för köksutrustning 4. Vad vill ni göra på Offroadbanan @Lennart Jansson & @Christofer Harlegård svara gärna på ovan så underlättar ni planeringen. Nu är det 8 platser kvar. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Christofer Harlegård Posted May 6, 2021 Share Posted May 6, 2021 On 4/21/2021 at 7:55 PM, Hanna said: Efter att ni anmält er, så gör ett inlägg i tråden där ni uppger följande: 1. Antal personer i bilen 2. Vad vill ni testa att laga till själva 3. Vad har ni för köksutrustning 4. Vad vill ni göra på Offroadbanan Hej, vi är två personer, en är 11 år och inte jättestor i maten men väldigt nyfiken och god kapacitet när det kommer till paj... Vi vill testa jeeprulle och/ eller tacopaj. vi har trangiakök, liten gjutjärnspanna och troligtvis en stor muurrika. vi vill nog köra lite spår mest, jag har ännu inte fått ordning på mina differentialväxlar (hopps dock det kan bli klart innan träffen) och däcken är inte vidare offroad anpassade men vi vill gärna skumpa omkring en stund. vi räknar med att anlända under lördag f.m. Vänligen Christofer och Edith 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hanna Posted May 9, 2021 Share Posted May 9, 2021 Planering pågår Helgen har varit vikt åt lite planering inför Överlevnadshelgen. @Malin Nygren och @Magnus Nygren dök upp lagom till lunch i går! Vem vill göra vad? Vad ska vi ha med osv osv..... Sedan måste vi ju fräscha upp våra egna kunskaper, så dagen avslutades med en 3-rätters middag. Naanbröd med vitlökssmör, tomat och lite flingsalt. Eldvakterna! Baconlindad kyckling i sås. @Malin Nygrenrecept. Serverades med ris och sallad. Efterrätt blev Filodegsknyte med diverse fyllningar. Sista anmälningsdag i morgon! Just nu 8 platser kvar. 3 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malin Nygren Posted May 10, 2021 Share Posted May 10, 2021 Tack för en trevlig helg med mycket god mat 😋. Nu hoppas vi på att fler anmäler sig 😉 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Premium Member Lars 9k Posted May 18, 2021 Author Premium Member Share Posted May 18, 2021 Tre anmälda! Tyvärr ser det ut som det kan bli lite fuktigt lagom till helgen. Vi tar med presseningen som vi använder på julbordet, ger möjlighet att sitta lite fler under tak. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Premium Member Lars 9k Posted May 18, 2021 Author Premium Member Share Posted May 18, 2021 @Marie Mander fyll gärna i info enligt ovan inlägg. On 4/21/2021 at 7:55 PM, Hanna said: Har ni egna förslag på maträtter ni vill prova så ange det här i tråden efter ni anmäler er. Efter att ni anmält er, så gör ett inlägg i tråden där ni uppger följande: 1. Antal personer i bilen 2. Vad vill ni testa att laga till själva 3. Vad har ni för köksutrustning 4. Vad vill ni göra på Offroadbanan @Marie Mander skriv gärna ett inlägg enligt ovan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hanna Posted May 21, 2021 Share Posted May 21, 2021 Överlevnadshelg Då är vi på gång! Ses om några timmar. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hanna Posted May 21, 2021 Share Posted May 21, 2021 Vi är på plats! 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Premium Member Lars 9k Posted May 21, 2021 Author Premium Member Share Posted May 21, 2021 Och nu regnar det, med åska i bakgrunden. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Premium Member Lars 9k Posted May 21, 2021 Author Premium Member Share Posted May 21, 2021 Deltagare och Crew börjar ramla in. Självklart fick vi en rejäl skur över oss också. Framåt kvällen var det tid att tända elden medan vi väntade på de sista. Offroadbanan hade säkerställt att vi inte skulle bli utan ved!!! 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Premium Member Lars 9k Posted May 21, 2021 Author Premium Member Share Posted May 21, 2021 Kvällen fortsatte med mer regn. I väntan på nästa bil. Riggning under regn. Skönt med vår riggning mellan markiserna, samma model som vi använder på julborden. Men maten måste ju lagas. Hanna levererar i köket. Jag rörde i vanligt ordning i grytan. Färdigt på tallrikarna. Regnet öste stundtals ner. Mys under presseningen. En ny skur. 3 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hanna Posted May 22, 2021 Share Posted May 22, 2021 God morgon världen! Vaknat efter en lite regnig natt till sol och fågelsång. Idag står det bland annat brödbak på agendan. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Premium Member Lars 9k Posted May 22, 2021 Author Premium Member Share Posted May 22, 2021 Bullbak på G, elden tänd. Blivande deg. Det här blir nog bra. Mmmm.... Lagom till att bullarna var färdiga kom nästa deltagare, efter en stund var tältet uppe och kompressorn igång för att fylla luftmadrasserna. Vår Camp ....... 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Premium Member Lars 9k Posted May 22, 2021 Author Premium Member Share Posted May 22, 2021 Lite offroad. @Lennart Jansson gled fram lite lugnt och plötsligt så var den där pölen en rejäl grop!! Har man inte förberett med att ta fram krok blir det lite jobbigare. Men efter en lite stund var det kopplat. Gropen var inte superdjup men det var rejält löst och mjukt. Nästa i tur att sitta var @Christofer Harlegård. Det fick bli en tamp i dragkroken och lite hjälp av Lennart. Smärre skador är ju tyvärr nästan ofrånkomligt med en bil som är både låg och ”mjuk”. Med lite hjälp var Pajeron strax färdig att köra för egen maskin. Därefter var det matlagning på programmet. Vid matlagning äver öppen eld är behovet stort av småved. Hmm.... jobbigt att hugga ved när kubben delar sig. Men men.. frenetiskt arbete i de olika köken. Blivande tacogratäng. Här skulle det göras pasta gorgonzola och kyckling. Ovanvärmen är viktig. Nöjda matlagare. Många grytor blir det. En nöjd Lennart. Med frun Marie. 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Premium Member Lars 9k Posted May 22, 2021 Author Premium Member Share Posted May 22, 2021 Matlagningen fortsatte under eftermiddagen och kvällen ..... Fast alla lagade inte mat, världsproblemen måste ju fortfarande lösas. Malin förbereder potatisgratäng. Efter att ha reklamerat den tidigare huggkubben laverades det snabbt en stabil ersättning. Marie förbereder kvällens middag, Jeeprulle. Även Edit jobbar på en Jeeprulle. Självklart kom det ytterligare skurar. Kvällens efterrätt, paj! Tidigare under eftermiddagen bakades det bröd. Vissa blev lite svartare än andra. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now