Jump to content

Istoban

Basic Member
  • Posts

    95
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    12

Everything posted by Istoban

  1. @Lars 9k Ett lager maskeringsfärg och därefter MyggA-stick är svårslaget. Dock ser det kanske lite märkligt ut om man inte kompletterar med M90😂
  2. Dessutom finns Pajeron kvar än så länge… Tanken är att sälja den men man vet ju aldrig. Den är ju liksom inte värd så vansinnigt mycket pengar. Rangern kanske blir finturbilen och Pajeron kanske blir överviktig skogsturbil med järn i kofångarna?! Det finns fina ”diffdropkit” i Australien så man kan höja mer än 2” utan att få läskiga vinklar på drivknutarna. Då kanske det luktar 35” hjul… Den som tittar får se🙃
  3. Jag led inte så mycket av övervikt i Pajeron förutom några kilo på taket som vi inte pratar högt om:) Det är minimalt med järn i kofångarna, ingen winch och så rullar den ju på skottkärrehjul😂. Rangern däremot behöver jag nog strafflasta lite för att få den att gå lite mindre studsigt på vägen. Angående inredning lyckades jag inte få till något bra på 3,5år med Pajeron så jag väntar mig inga stordåd med Rangern heller. Tänker just nu att det ska bli minimalt med fastmonterad utrustning så man kan använda flaket till annat än gaskök och campingstolar när man inte är på resa. Det blir endast förbrukningsbatteri och dcdc-laddare i sommar, sen får vi utvärdera i slutet på säsongen.
  4. Slår ett slag för Røros jag också. Skitfint! Även området söder därom: Os, Tolga och sydost. Jag var där 2018 och sladdade runt i en cv90:)
  5. Plötsligt händer det. Ny bil på uppfarten:) Den har ölhållare! Det blev en Ford Ranger Wildtrack. Har monterat en Alu-cab Canopy för att kunna ha tält och markis på kåpan. Tyvärr har den inte Pajerons fina superselect och inte heller nån difflåsning i bakaxeln men jag har heller aldrig behövt det ”på riktigt”.
  6. Efter alla dessa uppdateringar ser vi snart dig och @Hannasusa fram i minst 85km/h på vägarna!
  7. Så en vecka senare var det dags. Lite risigt…Men med nya grejer ser det roligare ut Ena sidan klar. Den andra får vänta till imorgon för nu är det tacofredag:)
  8. Alltså det är ju inte full rulle direkt varken i garagetråden eller i verkligheten med Pajeron. Har funderat på att byta bil i ungefär ett års tid men har så sjukt svårt att bestämma mig. Därför känns det inte riktigt rätt att fortsätta utveckla bilen jag har men lite småservicear blir det ju ändå. För någon vecka sedan började det vibrera i bilen när jag åkt några minuter. Det var vänster bakbroms som låg på. Så jag rev isär för att se varför. Visade sig att skivan var ganska sliten och beläggen nästintill helt slut. Tänkte att oket kärvade eftersom det låg på men antagligen hade kolven gått ut lite för långt när skivan var så sliten och beläggen så slut så kolven hamnat en liiiiten aning snett och inte gled tillbaks för allt rörde sig så lätt och fint. Oket fick lite smörj bara för sakens skull. Tog loss skivan för att kolla bromsbackarna också inför beställning från Autodoc men de såg helt fina ut. Eftersom jag använder bilen dagligen monterade jag ihop allt igen i väntan på delar.
  9. Just de två bilderna gjorde att jag listade ut att ni åkte förbi här:) Jag vet ju också då vad ni såg när ni passerade så jag förstår att det inte blev några kort😂 Men hade ni vetat vilken igenväxt sjö ni skulle titta över hade ni sett vårt hus😁
  10. Nu känner jag mig kränkt! En bild på pappersbruket i Skärblacka får vara med men inte en enda bild från när ni passerade finspång?😉
  11. Imponerande! Min låg på en liter ganska exakt med asfaltsdäck utan grejer på taket. Kan vara dags att ta isär insuget tror jag. Men det skiter ju antagligen @Simon Nylanderi. Sorry för utsvävningar:)
  12. Under ”Equipment” finns en tråd med länkar. Kika där:)
  13. Nu var det visserligen inte mig du frågade men jag ger min input här iallafall:) Jag har samma på Pajeron och dom är väldigt spot när dom är rena och lyser otroligt långt bort. Men så fort dom blir lite sådär härligt saltslaskskitiga är ljusbilden riktigt trevlig. Tänker komplettera med nån ramp på taket för att få lite närlys men som långtbortlyse är det riktigt mycket pang för pengarna. Intressant att höra hur Fredrik upplever dom.
  14. Förstår det. Hade varit en grym resa. Men sjukt dyrt och meckigt.
  15. @Wiberg Det är 2022 nu… Skulle gärna läsa en RR från Australien signerad Wiberg och Wiberg😁
  16. Røros ner mot Os och området sydost därom var jag 2018. Fantastiskt vackert! Dock körde jag en sån här:
  17. Säker? På vårträffen förra året betalade vi för två människor i samma bil. Alltså två avgifter.
  18. Exakt! Kris och panik är den bästa motivationen😂
  19. Då tror jag vi är på banan👍🏼 Kommer galopperandes på lördag fm. Gissa vem som fick börja snickra i bilen lite smått panikartat?!
  20. Åker Karlstad-Torsby-Östmark. Då kanske jag måste förtydliga mig:) Jag menade att jag kanske anmälde mig för sent för att vara med på chili om det redan har handlats osv. Menar du att jag ska fixa korv till hela gänget så gör jag såklart det men vill säkerställa att det var så du menade? Kan lätt bli ett litet överskott av korv om alla har med sig lunch ändå😂
  21. Här kommer killen som är dåligt förberedd och lite sent ute! Jag hänger med men dyker upp på lördagsmorgonen/förmiddagen. Tänker att jag borde kunna vara på plats i Östmarksskogarna senast kl.10 om ni inte trasslar in er allt för långt i busken. Förstår om jag är för sen för chili men om inte: Hur bidrar jag på bästa sätt?
×
×
  • Create New...