Thony Posted February 2, 2017 Share Posted February 2, 2017 All mat ska nog gå att laga ute, men det kan ju var bra att ha lite färdigmat med sig ibland, bara att lägga i folie och värma på motorn när man kör det finns inget värre än hungriga ungar i bilen, sen kan man ju behöva matlåda till jobbet?. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thony Posted February 2, 2017 Share Posted February 2, 2017 Bilder på Tortellini uppladdat nu. använder man två kastruller så går det ju fortar ca 15 min att laga till smaklig måltid, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderators Wiberg Posted February 2, 2017 Author Moderators Share Posted February 2, 2017 @Thony Det såg farligt gott ut du... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thony Posted February 2, 2017 Share Posted February 2, 2017 3 minutes ago, Wiberg said: @Thony Det såg farligt gott ut du... Tack! om man vill så smakar det gått med lite gröna ärtor i. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thony Posted February 7, 2017 Share Posted February 7, 2017 Fläskkotletter med inlagd strimlad Paprika. 4 st Fläskkotletter (oftast så får man steka i omgångar förstora! men de brukar få plats sen i grädden) 5 dl Grädde + eventuellt lite mjölk för spädning. (2st fläskkotletter 3dl grädde). 1 burk inlagda hela Champinjoner eller Färska, eller blanda som jag gjorde denna gång la i 3-4st färska skivade också. 1 burk inlagd Paprika (finns på willys oftast), ej hela burken brukar gå åt ca halva till 4 st kotletter Salt + Vitpeppar Ris för 3-4 Personer Salta och Peppra köttet och banka köttet bägge sidorna. Klipp ett till två snitt i fett kanten så lyfter inte köttet så mycket. Stek Fläskkotletterna. Häll i Grädden och låt puttra minst 15-20 min. (sätt på Riset när du hällt i Grädden) Efter 10 minuter Lägg i Champinjonerna (är dom stora dela dom) Lägg i Strimlad Paprika börja med ca 3 matskedar ej lagen rör om lite och smaka av lägg i mera paprika efter tycke o smak krydda såsen mera med Salt o Peppar efter smak. Låt puttra ca 5-10 min. här kan man späda med mjölk om såsen har kokat ihop mycket, glöm inte att röra om lite då och då i såsen. Tiderna är bara ca referens ju längre ju godare. Vinet är till kocken? Kan med fördel frysas in till matlåda men blanda ris och sås väl först. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thony Posted February 7, 2017 Share Posted February 7, 2017 Glömde skriva att skivad Paprika är gott på grillade/stekta hamburgare också, värm paprikan på folie i grillen eller i stekpannan. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thony Posted February 24, 2017 Share Posted February 24, 2017 Spagetti med beasås i ugn. Spagetti ca 4 port (mellan tumme och pekfinger tummen in ca 1 cm på pekfingret) Köttfärs ca 800g Salt och Vitpeppar 1 Stor Gul Lök Tomatpuré ca 3-4 matskedar Riven ost el Hyvlad. 1 st. Tomat 2-3 st. påsar beasås klassisk.(jag körde tre påsar sist!) När du börjar steka Löken börja koka Spagettin men ej helt klar, ska ju in i ugnen sen(nästan alldente) Stek löken så den blir lite mjuk (ej bränd), ta ur den ur stekpannan. Stek köttfärsen Salt o peppar efter smak, stek in Tomatpurén i köttfärsen, jag brukar steka 400g åtgången.I med löken rör om. Gör beasåsen enligt Påsen, jag brukar minska på smöret med ca 35-50 % på 3 påsar. Brukar späda ut såsen med mjölk så att den ej är så tjock. Ta en mellan stor ugnsform lägg köttfärsen i botten Lägg sen på spagettin och häll över beasåsen jämt över spagettin Rör om lite försiktigt så att såsen rinner ner lite i spagettin. skär tomaten i skivor och lägg uppe på spagettin, riv eller skiva ost över hela gratängen In i mitten på ugnen ca 175 grader tills osten har fått bra färg men ej bränd Täck med folie om osten börjar bli bränd tomaterna måste ju bli mjuka tar ca 20-25 minuter i ugnen minst. (en del lägger Tomaterna uppe på osten, men jag tycker att de blir för heta så man bränner sig) Receptet går att minska till hälften men Det bör vara minst 2 st påsar beasås ändå. Gör gärna en liten grönsallad till. Smaklig måltid. Matrester kan med fördel frysas in till matlådor. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderators Wiberg Posted February 25, 2017 Author Moderators Share Posted February 25, 2017 Den såg ju god ut Thony. Vet inte hur jag ska lösa ugn på turen bara men med lite stenar över lägerelden är mycket gjort :D. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thony Posted February 25, 2017 Share Posted February 25, 2017 56 minutes ago, Wiberg said: Den såg ju god ut Thony. Vet inte hur jag ska lösa ugn på turen bara men med lite stenar över lägerelden är mycket gjort :D. Jo jag funderade mycket på det kanske en liten gasolgrill lättare att reglera värmen....men jag kunde inte låta bli att lägga upp receptet jag med flera tycker att den är god men smaken är ju som baken delad 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderators Wiberg Posted February 25, 2017 Author Moderators Share Posted February 25, 2017 Det är bara härligt med inspiration Thony, kör på du. På norska finn.no så låg det en gasdriven pizza/ bakugn till salu för kort tid sedan. Den var tänkt att användas på tur. Var ganska nära ett impulsköp där... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thony Posted February 25, 2017 Share Posted February 25, 2017 kommer att lägga upp recept på Asiatisk maträtter om någon är intresserad enkla rätter som går att laga i den finska wokpannan fan vad nu den hette.. så om ni är intresserade så hör av er här.... detta behövs ostronsås svampsoja chili vitlök currypasta cocosmjölk. allt finns hos willys chilin finns hos asiatiska affärer kan frysas in i flera månader eller så frön nu.. men vill man ha Thai smak eller China smak så räcker det med ostronsås och svampsåsen till fläsk/nötkött/fisk mm bilder kommer på flaskorna. så gått att göra marinad av. riktig China smak utlovas....lovar att fast det är 25 - minusgrader så kommer värmen i kroppen om ni vågar....... 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thony Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 (edited) Thaifisk med kokosmjölk/Cream. Medel stark ej så att det bränner. om du vill ha stark ta minst 4 st chili och minst 2 st teskedar curry pasta. Det mesta finns i vanlig mataffär idag. OBS ingen extra salt Ostron såsen och svampsojan är salta. För 2 till max 3 personer. Tid ca 20 till 30 min. Lätt lagat! Ris för 2 till 3 personer. Svampsoja se bild. finns kanske i små flaska, men det måste vara denna sort för smaksättning. Ostronsås se bild. finns i små flaskor i affären men annat märke=ok Matolja (solrosolja tål hög värme ej nödvändig ett tips) Röd curry pasta se bild. Är ganska stark men ej som chili. Räcker med denna om du inte vill ha chili i. 2 st röd Thai/China chili. Om du vill ta bort fröna så blir det inte så stark. 2 st klyftor vitlök. 2 st morötter. 1 burk cocosmjölk. 5 st Räckor om man vill. 1 paket fryst Alaska Polak eller Torsk (vit fisk håller ihop mera). Jag brukar tina fisken innan tillagning. Sätt på Ris. Skär morötterna i stavar. Hacka vitlöken. Skär chilin i småbitar. Häll oljan i wokpannan lägg in 1 tesked Röd curry pasta lägg i 3 matskedar Ostronsås + 1 och halv matsked svampsoja rör om lägg i den hackade vitlöken + chilin rör om medan det fräser lite Lägg i morötterna rör om, nu borde wokpannan var riktigt varm! om du satte på plattan :). Häll i kocosmjölken och låt koka tills morötterna börjar bli lite mjuka ca 5-10 min. Smaka av såsen och se om du vill lägga i mera curry pasta eller soja. Lägg i fisken och koka tills köttet är vitt och fast. ca 5-10 min om fisken är tinad + Räckor om du vill ha. Receptet går att dubbla. Ostronsås ca 4 och halv msk Svampsoja ca 2 och halv 1 och halv tsk currypasta 3 till 4 chili. Resten enligt recept Glömde ta bild i början hoppas det går bra än då eller så editerar jag nästa gång jag lagar. Edited March 2, 2017 by Thony Tog bort bild 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Andreas.E Posted March 2, 2017 Administrators Share Posted March 2, 2017 Nu blev man alt hungrig!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thony Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 3 minutes ago, Andreas.E said: Nu blev man alt hungrig!! Gott var det och perfekt kanske att laga när ni är på tur.... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackstream Posted March 22, 2017 Share Posted March 22, 2017 Kolbulle En klassiker, kolbulle, kanske inte behöver nån beskrivning men här är den.Trots sin lätthet att tillaga brukar den göra succé hos dom flesta, utan att kunna göra en bra kolbulle är man väl ingen riktig "overlanderhipster"? Recept för 4 pers. Du behöver: Vetemjöl, 4dl Vatten, ca 7dl eller så att det blir en lättflytande smet Salt efter smak Stekfläsk, om du gillar fläsk ta med mycket. Olja Rårörda lingon Stekpanna Tom Pet-flaska, 1,5l Eld Svårighetsgrad: Lätt, strax över korvgrillning Gör så här: Vispa ihop vatten, mjöl och salt. Häll upp i PET-flaska. En del tycker man ska hälla allt i flaskan och skaka, funkar inte för mig men den som åker lite tuffare offroad så kanske klumparna löser sig innan man är framme. Jag vispar i bunke med elvisp. Tärna upp fläsket och lägg i påse Åk till din favoritgran och gör upp eld Stek fläsket, det är inte fel att hälla på extra olja Häll på lite smet från flaskan Fritera i oljan Ät med Lingon, lägg en grankvist eller kotte på tallriken oxå så får du många Likes på Insta från Hipsters. Väl mött, Stefan 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderators Wiberg Posted March 22, 2017 Author Moderators Share Posted March 22, 2017 Nice! Som en slags fläskpannkaka? Ska ta å testa den där - har dåliga minnen av skollunchen när de serverade sin variant av fullständigt miserabel variant. Man kanske har mognat lite så det funkar nu . Just att det är så lätt att preppa och ta med. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackstream Posted March 24, 2017 Share Posted March 24, 2017 Avlyst Terräng – Kött, Fett & Bröd En rätt som jag snott på nätet och anpassat för att göra under den där tallen. Den funkar fint att göra i Muurikka eller en lite större stekpanna. Fotona är från förra vinterns Gubbcamping. Recept för 4 pers. Du behöver: En fänkål 5 dl grädde, riktig grädde. Ca 0,5kg kött, fläsk eller nöt. T ex lövbiff eller benfri kotlett (”fläskytterfile”, ett mysterium hur kotlett blivit filé). Älg annat vilt eller vllket kött som helst borde funka, kanske inte framdelskött. Vitlök, ca 4 klyftor Timjan, halv burk, eller mycket mao. Kalamataoliver med kärnor, inte dom där som är färgade med färgämne, vilket skit. Olja, här kan man använda mycket, speciellt om man gör över öppen eld. Salt och peppar Skvätt balsamvinäger eller lite av spadet från oliverna. Ditt favoritbröd att ha till Stekpanna Eld Svårighetsgrad: Medel, man behöver förbereda och trixa lite med värmen från elden. Gör så här: Strimla fänkålen och hacka vitlöken. Skär köttet i bitar. Lägg i påse tillsammans med timjan, lite salt, peppar, balsamvinäger, oliver och olja. Bra att förbereda hemma. Åk till Tallen och gör upp eld, se till att det går att reglera värmen på något sätt. Bryn påsinnehållet i en panna. Lagom värme, man vill inte ha bränd vitlök men samtidigt ska det inte koka utan stekas. Varmt först sen sänka värmen. Häll på grädde och låt puttra på låg värme tills grädden tjocknat lagom Justera med salt och peppar Ät med bröd Vill man ha köttet perfekt lär man bryna det separat först och lägga i på slutet. Kött, fett, bröd och spotta olivkärnor, allt man kan önska sig av en måltid. Rödvin till är ju iofs inte fel. Väl mött, Stefan Bildnot: Vi pratade med tävlingsledaren för fältskyttet, dom skulle skjuta varningsskott först. Vi fick vara själva i området. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderators Wiberg Posted March 24, 2017 Author Moderators Share Posted March 24, 2017 Läckert Stefan! Får se om vi hinner testa den på turen nu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest munkensbilder Posted April 2, 2017 Share Posted April 2, 2017 (edited) Enkelheten när den är som bäst, 5 minuter och jag gör annat under tiden Pannkakssmet från Lidl = 8kr. 1liter mjölk = 8kr. 250g tärnad bacon från Lidl = 18kr. Sen lingon jag plockade i Tuddal i augusti på min resa. 1: Häll i 4dl mjölk i smeter och skaka flaskan. 2: Ta den lilla stekpannan och stek bacon. 3: Häll i smet till önskad tjocklek = ca 0.5Liter 4: Lägg den större stekpannan ovanpå och vänd Avsluta med lingon och en kall öl för att må gott och ha det bra Edited April 2, 2017 by munkensbilder Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArneO Posted April 24, 2017 Share Posted April 24, 2017 For de som vil ha ovn med på tur kan en slik funke http://omniasweden.com/no/hjem/ Jeg brukte en slik i den forrige campingvogna som ikke hadde stekeovn og den funket fint over gassblusset. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackstream Posted April 25, 2017 Share Posted April 25, 2017 8 timmar sedan, ArneO sade: For de som vil ha ovn med på tur kan en slik funke http://omniasweden.com/no/hjem/ Jeg brukte en slik i den forrige campingvogna som ikke hadde stekeovn og den funket fint over gassblusset. En revolution inom overland cooking! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Premium Member Lars 9k Posted April 25, 2017 Premium Member Share Posted April 25, 2017 14 timmar sedan, ArneO sade: For de som vil ha ovn med på tur kan en slik funke http://omniasweden.com/no/hjem/ Jeg brukte en slik i den forrige campingvogna som ikke hadde stekeovn og den funket fint over gassblusset. Tack för tipset!! En styck med alla tillbehör är bestäld till kocken 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SafariTec Posted May 6, 2017 Share Posted May 6, 2017 Kom over denne http://www.europe4x4mag.com/2017/03/24/off-road-food-cheats/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Premium Member Lars 9k Posted May 13, 2017 Premium Member Share Posted May 13, 2017 Grillad tonfisk med sparris och potatisgratäng Potatisgratängen är gjord i vår nyinköpta ugn, Omnia. Receptet kommer på en av bilderna. Jag kommer att göra några justeringar till nästa gång. Bl a sänka värmen ytterligare på gasolspisen och låta den vara på längre. Jag hade på den ca 40min denna gången, men på lite lägre värme och längra tid så blir den nog bättre. Allt förberett. Potatisgratängen måste igång först då den tar längst tid. Tonfisken har fått lite salt, peppar, dill och citronolivolja på sig. Sparrisen har fått chili- o vitlöksolivolja, salt, peppar och smör med sig in i foliepaketet. Köket installerat och kör på så låg värme man kan. Ha koll på att ugnen hamnar mitt över brännaren. Sparrisen tar lite längre tid än tonfisken. Rekommenderade innertemperaturer på tonfisk: blodig: 32 grader medium: 52 grader Vi tog av dom vid 48 grader, kommer att ta dom vid 40 grader nästa gång. Färdigt resultat, genomvarmt efter 40 min. Kan tänka mig att försteka lök och vitlöken nästa gång också! Smaklig måltid! /Hanna 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Premium Member Lars 9k Posted May 13, 2017 Premium Member Share Posted May 13, 2017 Dinkel- och tranbärsbröd i Omniaugn på gasolspis (ur Omnias kokbok) 20 g jäst 2 1/2 dl vatten 1/4 dl olivolja ca 4 1/2 dl vetemjöl 1 1/2 dl fullkornsdinkel 2 tsk salt 1/2 dl solroskärnor 3/4 dl torkade tranbär matfett Smula jästen i en bunke. Tillsätt ljummet vatten om du knådar förhand. Vilket man gör i skogen! Rör tills jästen har löst sig. Tillsätt övriga ingredienser förutom solrosfrö och tranbär. Knåda tills du får en blank och fin deg. Tillsätt tranbären precis på slutet. Låt jäsa i ca 20 min. Smörj formen, strö i solroskärnorna så jämt du kan och bröa med dinkelmjölet. Knåda degen lite innan du rullar ut den till en jämn rulle. Viktigt att den blir jämntjock. Forma rullen till en ring och sammanfoga ändarna. Lägg ner den i formen och lägg locket på. Låt degen jäsa tills den nästan fyller hela formen ca 1h. Grädda på svag värme i ca 1h. Degen klar för första jäsningen. Ska precis släppa ifrån bunken. Smord och bröad form. Rullen i formen. Andra jäsningen klar dags att sätta igång gasolspisen. Mycket låg värme och ugnen mitt över. Färdigt resultat. Smakade alldeles utmärkt. Dock förbättringspotential. Inte ens denna kocken är fulländad!? Lite hög och ojämn värme. Missade att sätta ugnen riktigt rätt. //Hanna 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now